Κίνα και Ινδία πιθανότατα οι πρώτοι αγοραστές συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-500

Freepen.gr - Η Ινδία και η Κίνα ενδέχεται να γίνουν οι πρώτοι αγοραστές του τελευταίου ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-500 Prometheus, δήλωσε ο Dmitry Shugaev, διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας.

«Όταν αυτό το σύστημα παραδοθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις στον απαιτούμενο όγκο, θα είναι δυνατή και η προμήθεια του για εξαγωγή. Θεωρούμε την Ινδία, καθώς και την Κίνα, και όλα εκείνα τα κράτη με τα οποία έχουμε μακροχρόνιες, συνεργατικές και προβλέψιμες σχέσεις, ως μελλοντικούς ιδιοκτήτες αυτού του νεότερου συστήματος», είπε.

Ταυτόχρονα, το FSMTC σκοπεύει να εξετάσει τις πιθανές εφαρμογές ξεχωριστά σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, πρόσθεσε ο Shugaev.

Προηγουμένως, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι ο στρατός θα παραλάβει το πρώτο μοντέλο παραγωγής του S-500 στο εγγύς μέλλον.

«Τα επόμενα χρόνια, περισσότερα από 200 αεροσκάφη και 26 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-350 και S-400, καθώς και το πρώτο σειριακό δείγμα του νεότερου πυραυλικού συστήματος S-500, πρόκειται να παραδοθούν στα στρατεύματα» είπε.

Επίσης υπενθύμισε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν παραλάβει 25 συγκροτήματα S-400 και πάνω από 70 σύγχρονα μαχητικά και περισσότερα από 20 συγκροτήματα S-300 και 90 αεροσκάφη έχουν εκσυγχρονιστεί.

Ως αποτέλεσμα, η αποτελεσματικότητα της κάλυψης της σημαντικότερης στρατιωτικής και βιομηχανικής υποδομής έχει αυξηθεί σημαντικά, τόνισε ο Πούτιν.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail