Ο Πούτιν τονίζει την ανάγκη για πυραυλικά συστήματα S-500, S-550

Freepen.gr - Κατά την πρόσφατη συνάντησή του με κορυφαίους αξιωματούχους του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και επικεφαλής επιχειρήσεων της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε τη σημασία της παράδοσης πυραυλικών συστημάτων εδάφους-αέρος S-350, S-500 και S-550 στα στρατεύματα, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου την Τρίτη.

"Εξετάστηκαν μέτρα για την επαρκή αντιμετώπιση της ασταθούς κατάστασης κοντά στα σύνορα της Ρωσίας. Δόθηκε τεράστια προσοχή στη βελτίωση του συστήματος αεροδιαστημικής άμυνας της χώρας. Ο αρχηγός του κράτους έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της προηγμένης ανάπτυξης της εγχώριας αεράμυνας και αντι-συστημάτων βαλλιστικών πυραύλων, για την παράδοση συστημάτων S-350, S-500 και S-550 στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις», είπε.

Το τερματικό σύστημα αεράμυνας υψηλής κινητικότητας S-550 αναπτύχθηκε στη Σοβιετική Ένωση το 1981-1988. Το έργο, μαζί με πολλά άλλα, έκλεισε ως μέρος των σοβιετικών-ΗΠΑ στρατιωτικών συμφωνιών εκείνης της περιόδου. Ο εξοπλισμός που ήταν εγκατεστημένος στο πρωτότυπο του συστήματος αποσυναρμολογήθηκε μετά το 1992. Οι βάσεις του έργου καταστράφηκαν μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail