Η Ρωσία μπλοκάρει την Τουρκία στέλνοντας S-400 στο Καμισλί της βορειοανατολικής Συρίας;

Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός σχεδιάζει να αναπτύξει ένα σύστημα αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς S-400 στη βορειοανατολική περιοχή της Συρίας, η οποία ελέγχεται κυρίως από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την ηγεσία των Κούρδων, ανέφεραν αρκετές συριακές και ρωσικές πηγές στις 3 Νοεμβρίου.

Το προηγμένο σύστημα αεράμυνας φέρεται ότι θα αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο al-Qamishli που βρίσκεται ακριβώς στα σύνορα με την Τουρκία, γράφει το southfront.org.

Το σύστημα S-400 μπορεί να ανιχνεύσει αερομεταφερόμενους στόχους σε απόσταση μεγαλύτερη των 600 χιλιομέτρων και να εκτοξεύσει μια ποικιλία αντιαεροπορικών πυραύλων με βεληνεκές από 40 έως 400 χιλιόμετρα.

Ένας αριθμός συριακών και ρωσικών συστημάτων αεράμυνας και ραντάρ μικρής εμβέλειας Pantsir-S είναι γνωστό ότι αναπτύσσονται στο αεροδρόμιο al-Qamishli.

Πριν από περίπου μια εβδομάδα, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις ανέπτυξαν πολλά πολεμικά αεροσκάφη στο εν λόγω αεροδρόμιο. Τα πολεμικά αεροσκάφη συμμετείχαν σε μια σειρά κοινών ασκήσεων με τον Συριακό Αραβικό Στρατό στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία.

Η Ρωσία έχει ήδη δύο συστήματα S-400 που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία, ένα στην αεροπορική βάση Hmeimim στη Νότια Λαττάκεια και ένα άλλο σε μια μεγάλη βάση αεράμυνας στη δυτική Χάμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail