Η Ρωσία σε διαβουλεύσεις με επτά χώρες για πιθανές πωλήσεις S-400

Freepen.gr - Ο ρωσικός πωλητής όπλων Rosoboronexport (που ενσωματώνεται στην κρατική εταιρεία Rostec) βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με επτά χώρες σχετικά με πιθανές προμήθειες πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumf, δήλωσε στο TASS την Κυριακή ο Γενικός Διευθυντής της Rosoboronexport, Alexander Mikheyev στο περιθώριο του Dubai Airshow 2021.

«Η Rosoboronexport συνεχίζει τις διαβουλεύσεις με επτά στρατηγικούς εταίρους της Ρωσίας για προμήθειες υψηλής τεχνολογίας και αποτελεσματικών πυραυλικών συστημάτων S-400», είπε, προσθέτοντας ότι χρησιμοποιούνται προσαρμοσμένες προσεγγίσεις για κάθε έναν από τους εταίρους.

«Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, συζητάμε το εύρος της προμήθειας, του εξοπλισμού, προσφέρουμε πρόσθετα μέσα για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της αξιοπιστίας των συστημάτων», σημείωσε. 

Το ρωσικό S-400 «Triumf» (όνομα αναφοράς του ΝΑΤΟ: SA-21 Growler) είναι το πιο πρόσφατο σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος μεγάλου και μεσαίου βεληνεκούς που τέθηκε σε λειτουργία το 2007. Έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει αεροσκάφη, βλήματα κρουζ και βαλλιστικά ενώ μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν εναντίον εγκαταστάσεων εδάφους. Το S-400 μπορεί να εμπλέξει στόχους σε απόσταση έως και 400 km και σε υψόμετρο έως 30 km υπό έντονο εχθρικό πυρ και εμπλοκή.

Το Dubai Airshow είναι ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή αεροδιαστημικά σόου που πραγματοποιείται μία φορά κάθε δύο χρόνια. Η Ρωσία συμμετέχει από το 1993.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail