Η Ινδία ενδέχεται να αντιμετωπίσει κυρώσεις από τις ΗΠΑ καθώς παραλαμβάνει τα S-400

Alexey Malgavko/Sputnik
Freepen.gr - Η Ρωσία έχει αρχίσει να προμηθεύει την Ινδία με υπερσύγχρονα κινητά πυραυλικά συστήματα αεράμυνας S-400 σύμφωνα με τους όρους σύμβασης που υπογράφηκε το 2018. Η Μόσχα έχει ήδη παραδώσει τα όπλα κορυφαίας εμβέλειας στην Κίνα και την Τουρκία.

«Οι παραδόσεις του εξοπλισμού S-400 για την Ινδία ξεκίνησαν και προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα», δήλωσε στο RIA Novosti ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας (FSMTC), Ντμίτρι Σουγκάγιεφ.

Η αξία των εξαγωγών ανέρχεται στα 5,4 δισ. δολάρια.

Η συμφωνία θα μπορούσε ενδεχομένως να καταστήσει υπεύθυνη την Ινδία για κυρώσεις λόγω του νόμου για την αντιμετώπιση των αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων (CAATSA). Η νομοθεσία του 2017 επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία ως απάντηση στην εικαζόμενη ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016. Στο στόχαστρο βρέθηκαν επίσης το Ιράν και η Βόρεια Κορέα, για διαφορετικούς λόγους.

Τον Οκτώβριο, μια ομάδα Αμερικανών γερουσιαστών παρουσίασε ένα νομοσχέδιο που θα απαλλάσσει την Ινδία, την οποία η Ουάσιγκτον έχει πλησιάσει εν μέσω της ανόδου της Κίνας, από κυρώσεις για την αγορά των S-400.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail