Η Ινδία είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη λειτουργία του συστήματος αεράμυνας S-400

Freepen.gr - Η Ινδία είναι έτοιμη να δεχτεί, να αναπτύξει και να ξεκινήσει τη λειτουργία του συστήματος αεράμυνας S-400 που θα προμηθεύεται από την Almaz-Antey της Ρωσίας, δήλωσε ο Βιάτσεσλαβ Ντζιρκάλν, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της εταιρείας, σημειώνει το defenseworld.net.

Μια ομάδα Ινδών τεχνικών ολοκλήρωσε την εκπαίδευση τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ενώ μια άλλη ήταν στη διαδικασία ολοκλήρωσης της εκπαίδευσής της, είπε ο αξιωματούχος σε συνέντευξή του στο Interfax.

Η Ινδία είναι πιθανό να λάβει το πρώτο συνταγματικό σύνολο S-400 μέχρι το τέλος του 2021.

Η απειλή κυρώσεων βάσει του νόμου για την αντιμετώπιση των αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων (CAATSA) κατά της Ινδίας για την αγορά S-400 δε φαίνεται μεγάλη. Οι Γερουσιαστές των ΗΠΑ και οι Συμπρόεδροι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ινδίας Mark Warner και John Cornyn προέτρεψαν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να παραιτηθεί από αυτές τις κυρώσεις, υποστηρίζοντας ότι η Ινδία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος και πως η αγορά ρωσικού εξοπλισμού μειώνεται. Οι Warner και Cornyn πρόσθεσαν ότι ο Νόμος περί Εθνικής Άμυνας του FY19 (NDAA) επιτρέπει στον Πρόεδρο να εκδώσει απαλλαγή από κυρώσεις εάν κάτι τέτοιο είναι προς το εθνικό συμφέρον και εάν δεν επηρεάζει την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις και τα αμυντικά τους συστήματα.

Η Ουάσιγκτον δεν έχει γλιτώσει ούτε την Τουρκία, τον σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ, από αυτές τις κυρώσεις. Όταν ρωτήθηκε για την επιθυμία της Άγκυρας να αγοράσει επιπλέον S-400, ο Dzirkaln είπε: «Η τουρκική πλευρά επέλεξε τους S-400 έχοντας κατά νου την ασφάλεια της χώρας. Οι πολιτικοί λόγοι έσβησαν στο παρασκήνιο. Έχουμε ήδη παραδώσει το πρώτο σετ. Τούρκοι ειδικοί έχουν αρχίσει να το χειρίζονται. Οι κριτικές είναι πολύ θετικές. Η τουρκική πλευρά εκφράζει την επιθυμία της να συνεχίσει τη συνεργασία - λοιπόν, είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό. Μιλάμε για μια χώρα του ΝΑΤΟ που εκτιμά το σύστημά μας στην πραγματική του αξία. Είμαστε έτοιμοι για συνεργασία», πρόσθεσε.

Ο Ντμίτρι Σουγκάγιεφ, Διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας, δήλωσε στον όμιλο μέσων ενημέρωσης RBC στις 2 Νοεμβρίου ότι περίπου δέκα χώρες έχουν δείξει ενδιαφέρον για την αγορά S-400.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail