Η Τουρκία αρνείται ότι μετέφερε S-400 στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ

Freepen.gr - Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας διέψευσε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης που αναφέρουν ότι οι συστοιχίες των S-400, μεταφέρθηκαν στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στη νότια Τουρκία, όπου αναπτύσσονται αμερικανικά στρατεύματα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Αυτές οι δηλώσεις είναι εντελώς αναληθείς», δήλωσε στο Anadolu ένας αξιωματούχος του υπουργείου που ζήτησε ανωνυμία σχετικά με τις σχετικές αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

Τούρκοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι, μιλώντας στην φιλοκυβερνητική Daily Sabah, διέψευσαν επίσης παρόμοια αναφορά από το Sky News Arabia ότι το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 μεταφέρθηκε στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ.

Νωρίτερα, το Sky News Arabia είχε ισχυριστεί ότι «η Τουρκία μετέφερε S-400 στη βάση Ιντσιρλίκ που χρησιμοποιούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ» σε tweet, επικαλούμενο αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail