Ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400 εντοπίστηκαν 100 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα!

Freepen.gr - Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης στο Donbass και μιας άμεσης απειλής για τη Ρωσία, έγινε γνωστό ότι ο ρωσικός στρατός είχε αναπτύξει συστήματα αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας - κι αν κρίνουμε από την ακτίνα του ραντάρ, τότε μιλάμε για τα συγκροτήματα S-400.

Στις δορυφορικές εικόνες που παρουσιάστηκαν στις 13 Νοεμβρίου 2021, όπως σημειώνει η αμυντική ιστοσελίδα Avia.pro, μπορεί κανείς να δει την ισχυρή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν τα ρωσικά ραντάρ αεράμυνας. Κρίνοντας από την περιοχή από την οποία εκπέμπεται η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, τα συστήματα αεράμυνας αναπτύσσονται περίπου στην περιοχή του οικισμού Ternovoye (περιοχή Voronezh). Σε αυτή την περίπτωση, το εύρος ακτινοβολίας είναι περίπου 400 χιλιόμετρα.

Ταυτόχρονα, οι ειδικοί δίνουν προσοχή στην κατευθυντικότητα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας του ραντάρ - δεν τίθεται υπό έλεγχο το έδαφος του Ντονμπάς ή οι περιοχές που ελέγχονται από το Κίεβο, αλλά αποκλειστικά η συνοριακή ζώνη. Αυτό πιθανώς δείχνει ότι η Ρωσία σκοπεύει να καλύψει τα σύνορά της από πιθανές επιθέσεις από τον ουκρανικό στρατό.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η ανάπτυξη συστημάτων αεράμυνας έλαβε χώρα αφού οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας άρχισαν επανειλημμένα να χρησιμοποιούν τα επιθετικά UAV Bayraktar TB2 τόσο για να προσαρμόσουν τα χτυπήματα στο Ντονμπάς όσο και για να πραγματοποιήσουν πλήγματα με drones. Είναι γνωστό ότι τα συγκροτήματα S-400 είναι χωρίς προβλήματα ικανά να ανιχνεύουν τουρκικής κατασκευής drones σε αποστάσεις αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων. Αυτό αποκλείει την εκτέλεση χτυπημάτων από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο ρωσικό έδαφος.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail