Συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου απενεργοποίησαν τα συριακά S-300 κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επίθεσης

Το Ισραήλ χρησιμοποίησε ισχυρά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου εναντίον των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-300 και τα απενεργοποίησε.

Η τελευταία απογευματινή επίθεση του Ισραήλ στη Συρία απέδειξε την αχρηστία των συγκροτημάτων S-300 Favorit που τέθηκαν σε λειτουργία από τον SAA. Όπως προέκυψε, ο ισραηλινός στρατός όχι μόνο εισήλθε στον εναέριο χώρο της Συρίας από την πλευρά του γειτονικού Λιβάνου, αλλά έπνιξε και τα συστήματα αεράμυνας του συριακού στρατού με τα δικά του μέσα ηλεκτρονικού πολέμου, αδυνατώντας τα εντελώς.

Την πληροφορία για παραβίαση του εναέριου χώρου της Συρίας από ισραηλινά μαχητικά επιβεβαίωσαν εκπρόσωποι του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, γράφει η αμυντική ιστοσελίδα Avia.pro. Ήταν το γεγονός της παραβίασης των συριακών συνόρων από ισραηλινά αεροσκάφη που επέτρεψε στον συριακό στρατό να χρησιμοποιήσει τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-300 που είχαν λάβει προηγουμένως, τα οποία, από απόσταση μόλις 60-70 χιλιομέτρων, ήταν εγγυημένα ότι θα χτυπούσαν και τα έξι μαχητικά F-15 IDF. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, η λειτουργία των συγκροτημάτων S-300 μπλοκαρίστηκε από ένα άγνωστο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου και ακόμη και σε συνθήκες δημιουργημένου κινδύνου για τον ρωσικό στρατό, πυρά ενάντια σε αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας δεν άνοιξαν ποτέ.

«Για τρία χρόνια, το S-300 επέδειξε μηδενική αποτελεσματικότητα, ποτέ δεν άνοιξε πυρ εναντίον ισραηλινών αεροσκαφών. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό θα μπορούσε να εξηγηθεί από πτήσεις σε χαμηλό ύψος, κάλυψη από μια οροσειρά, χρήση του εναέριου χώρου άλλων χωρών κ.λπ., αλλά η τελευταία επίθεση είναι μια εντελώς ασυνήθιστη περίπτωση, αφού ένα από τα καλύτερα συστήματα αεράμυνας είχαν "βουλώσει" από έναν άγνωστο ηλεκτρονικό πόλεμο και από απόσταση 60 χιλιομέτρων δεν μπορούσαν να εντοπίσουν ισραηλινά μαχητικά F-15 », σημειώνει ο ειδικός.

Είναι γνωστό ότι 6 από τους 8 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από ισραηλινά μαχητικά καταρρίφθηκαν με επιτυχία, ωστόσο, ως αποτέλεσμα δύο ακόμη πυραύλων που πέτυχαν να χτυπήσουν τους στόχους τους, σκοτώθηκαν Σύριοι στρατιωτικοί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail