Επιστροφή όλων των εδαφών ζητά η Δαμασκός από τους Κούρδους - Το PKK στηρίζει Ασαντ

Freepen.gr - Η συριακή κυβέρνηση επιμένει να φέρει υπό τον πλήρη έλεγχό του όλες τις περιοχές που ελέγχουν επί του παρόντος στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), είπε μια πηγή.

Οι Κούρδοι της Συρίας και η κυβέρνηση στη Δαμασκό φέρεται να διεξάγουν παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις για τη διαχείριση των βορειοανατολικών συριακών εδαφών εν μέσω φόβου για νέα τουρκική στρατιωτική εισβολή.

Πηγή που γνωρίζει τις εξελίξεις, η οποία μίλησε στο BasNews υπό τον όρο της ανωνυμίας, μετέφερε ότι η συριακή κυβέρνηση δεν έχει προσφέρει μέχρι στιγμής τίποτα σε αντάλλαγμα για τον πλήρη έλεγχο των συριακών κουρδικών εδαφών.

Υποστήριξε ότι το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) πιέζει τις SDF και την PYD (Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης) να συναινέσουν με τον Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Ο Sabri Ok εκπροσωπεί το PKK στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των SDF και του συριακού καθεστώτος», πρόσθεσε η πηγή.

Οι Ρώσοι, σύμφωνα με την πηγή, εμπλέκονται έμμεσα στις συνομιλίες, ζητώντας από τις SDF να παραδώσουν τις περιοχές κατά μήκος των τουρκικών συνόρων στη Δαμασκό, αίτημα που οι Κούρδοι απέρριψαν μέχρι να επιτευχθεί συνολική συμφωνία.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Αλντάρ Χαλίλ, μέλος του Συμβουλίου Συνηγεσίας του PYD, είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων που συνδέεται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ότι η κυβέρνηση που κυβερνά στη Δαμασκό εκπροσωπεί τη Συρία και ότι το κόμμα του είναι έτοιμο για απευθείας συνομιλίες μαζί της.

Η δήλωση του Χαλίλ έγινε αφότου ο Cemil Bayik, ανώτερος ηγέτης του PKK, είπε ότι το κόμμα του δεν επιδιώκει συγκρούσεις και διακοπή των σχέσεων με τη συριακή κυβέρνηση. Μιλώντας στο Al Arabiya Al Jadeed, ο Bayik περιέγραψε τις σχέσεις μεταξύ του φυλακισμένου ηγέτη του PKK Abdullah Ocalan και της οικογένειας Assad ως «ιστορικές και ισχυρές».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail