OCEAN SKY 21: Με 4 F-16 Block 52+ των "κουζουλών" της Κρήτης η Π.Α. στις Κανάριες Νήσους

Από την Παρασκευή 15 έως την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στην Άσκηση «OCEAN SKY 21» τύπου INVITEX – LIVEX με 4 F-16 Block 52+ της 343 Μοίρας από την 115 Πτέρυγα Μάχης στην Κρήτη και το αντίστοιχο προσωπικό υποστήριξης. Η Άσκηση έλαβε χώρα στις Καναρίους Νήσους της Ισπανίας στην Αεροπορική Βάση Gando.

Στην «OCEAN SKY 21» συμμετείχαν επίσης με μέσα και προσωπικό η Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και υπηρεσίες του ΝΑΤΟ. Κατά τη διάρκεια της εκτελέστηκαν σύνθετες αεροπορικές αποστολές (Air-Air, Offensive Counter Air, Defensive Counter Air, High Value Airborne Asset protection / attack) με σκοπό την εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής.

Η εν λόγω επιχειρησιακή εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων συμφώνως του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ, και συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε πολυμερές και συμμαχικό πλαίσιο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail