Η Τουρκία «σκεπάζει» ελληνικά νησιά με αεροσκάφη και Navtex! Πετάνε στις Οινούσσες, «σβήνουν» τη Λήμνο

Οι Τούρκοι κατέγραψαν χθες ένα ρεκόρ για το 2021. Η πτήση στα 1.000 πόδια πάνω από την Παναγιά είναι η χαμηλότερη υπέρπτηση από τις συνολικά 43 που μέχρι στιγμής έχουν κάνει οι Τούρκοι… 43 πτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος.

Από: militaire.gr

Την ίδια ώρα η Άγκυρα συνεχίζει να «χτίζει αφήγημα» στο Αιγαίο με navtex και αντι-navtex. Δείτε στον χάρτη πως επιχειρεί να «σβήσει» τη Λήμνο από τον επιχειρησιακό χάρτη της Ελλάδας, επικαλούμενη την γνωστή θέση της περί αποστρατιωτικοποίησης.

Το κλίμα στα ελληνοτουρκικά είναι άθλιο και στην Αθήνα υπάρχει παράδοξη επιμονή σε «συνταγές» που εκ των πραγμάτων έχουν αποδειχτεί αναποτελεσματικές για να μη χρησιμοποιήσουμε άλλη έκφραση. Αγωνία για το αν θα παραμείνουν «ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας» και δηλώσεις απόλυτου κατευνασμού που προκαλούν ερωτήματα. Αν σ΄ αυτά προσθέσουμε τις εκτιμήσεις για τη βέβαιη κατάρρευση της Τουρκίας και της «άμεσης» αποχώρησης  Ερντογάν, δημιουργείτε ένα μάλλον επιζήμιο για τα συμφέροντα μας κλίμα. Η Τουρκία «καταρρέει» εδώ και χρόνια και η αποχώρηση Ερντογάν δεν θα ΄ναι απλή υπόθεση. Το χειρότερο είναι ότι όλα δείχνουν πως η επόμενη μέρα θα είναι πολύ χειρότερη.

Για όλα αυτά η απλή λογική λέει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να αντιμετωπίζει την Τουρκία με την ίδια τακτική. Υπάρχουν πολλά που θα ΄πρεπε να έχουν ήδη γίνει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail