Τους τσάκισαν με το "καλημέρα" - Ρωσική θύελλα κατά ISIS με δεκάδες αεροπορικές επιδρομές

Freepen.gr - Νωρίς στις 12 Νοεμβρίου, πυρήνες του ISIS στην κεντρική Συρία εξαπέλυσαν επίθεση μεγάλης κλίμακας κατά των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στην ανατολική Χομς και τη Χάμα.

Σύμφωνα με ακτιβιστές της συριακής αντιπολίτευσης, οι τρομοκράτες επιτέθηκαν σε θέσεις των πολιτοφυλακών των Δυνάμεων Εθνικής Άμυνας κοντά στην αρχαία πόλη Παλμύρα και την πόλη al-Sukhnah στην ανατολική ύπαιθρο της Χομς καθώς και στα περίχωρα της πόλης al-Salamiyah στα ανατολικά της Χάμα.

Οι τρομοκράτες του ISIS χρησιμοποίησαν βαρέα όπλα, συμπεριλαμβανομένων ρουκετών, κατά την επίθεσή τους. Παρόλα αυτά, οι κυβερνητικές δυνάμεις έδειξαν σοβαρή αντίσταση.

Η επίθεση προκάλεσε σφοδρή απάντηση από τις Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις (VKS). Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν περισσότερες από 40 αεροπορικές επιδρομές σε κρησφύγετα του ISIS στην κεντρική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 «Τρία πολεμικά αεροσκάφη στόχευσαν εναλλάξ τις περιοχές της οργάνωσης στην έρημο της Ιθρίγια και το τρίγωνο Χαλέπι-Χάμα-Ράκα, εκτός από την έρημο Παλμύρα στην ανατολική ύπαιθρο της Χομς», ανέφερε σε έκθεσή της η ομάδα παρακολούθησης που εδρεύει στο Λονδίνο.

Παραμένει ασαφές εάν οι τρομοκράτες του ISIS κατάφεραν να καταλάβουν κάποια θέση ή να προκαλέσουν απώλειες στις κυβερνητικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της επίθεσης μεγάλης κλίμακας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail