Κι η τέταρτη...Σκορπίνα έτοιμη για αποστολές: Η Ινδία παρέλαβε το INS VELA

Freepen.gr - Το Ινδικό Ναυτικό έθεσε σε υπηρεσία την Πέμπτη το INS Vela, το τέταρτο υποβρύχιο κλάσης P75 Kalvari που κατασκευάστηκε από την ινδική Mazagon Dock Shipbuilders Limited (MDL) με βάση το σχέδιο Scorpene της Naval Group.

Το INS Vela είναι το δεύτερο υποβρύχιο κλάσης Kalvari που τέθηκε σε λειτουργία το 2021. Καθελκύστηκε στις 6 Μαΐου 2019, ολοκλήρωσε με επιτυχία όλες τις μεγάλες θαλάσσιες δοκιμές, συμπεριλαμβανομένων δοκιμών όπλων και αισθητήρων, παρά τους περιορισμούς του Covid, και παραδόθηκε στο Ινδικό Ναυτικό στις 9 Νοεμβρίου 2021. Το Vela εντάσσεται στο ινδικό ναυτικό μετά τα INS Kalvari, Khanderi και Karanj που τέθηκαν σε λειτουργία το Δεκέμβριο του 2017, το Σεπτέμβριο του 2019 και το Μάρτιο του 2021 αντίστοιχα.

Αυτό το υποβρύχιο έχει κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από την MDL εκμεταλλευόμενη την επιτυχημένη μεταφορά τεχνολογίας από την Naval Group κατά την κατασκευή και τις δοκιμές των τριών πρώτων σκαφών. Έξι υποβρύχια του προγράμματος P75 έχουν εξοπλιστεί με έναν αριθμό εξοπλισμού, που κατασκευάστηκε στην Ινδία από εξειδικευμένες και άριστα εκπαιδευμένες βιομηχανικές Μικρο, Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) που αποτελούν την υγιή βάση του υποθαλάσσιου οικοσυστήματος κατασκευής της Ινδίας.

Το Scorpene είναι ένα υποβρύχιο συμβατικής πρόωσης 2000 τόνων σχεδιασμένο για όλους τους τύπους αποστολών, όπως πόλεμος πλοίων επιφανείας, ανθυποβρυχιακός πόλεμος, πλήγματα μεγάλης εμβέλειας, ειδικές επιχειρήσεις ή συλλογή πληροφοριών. Στελθ και γρήγορο, διαθέτει ένα επίπεδο αυτοματισμού λειτουργίας που επιτρέπει περιορισμένο αριθμό πληρώματος, γεγονός που μειώνει σημαντικά το λειτουργικό του κόστος. 

Φωτογραφίες: Υπουργείο Αμυνας Ινδίας - πληροφορίες: defenseworld.net




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail