Συμφωνία γιγάντων: Fincantieri και Navantia υπογράφουν MoU για κοινά σχέδια!

navantia.es
Freepen.gr - Η Fincantieri και η Navantia κατέληξαν σε συμφωνία για ένα Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) προκειμένου να ενισχύσουν τη σχέση τους και να διερευνήσουν το κοινό όφελος μιας διευρυμένης συνεργασίας στον ναυτικό και ναυτιλιακό τομέα.

Και οι δύο εταιρείες, που αποτελούν ευρωπαϊκά ναυπηγεία αναφοράς πρώτης κατηγορίας, θα αξιολογήσουν τις μελλοντικές ευκαιρίες για το ιταλικό και το ισπανικό ναυτικό, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης κοινών έργων και της συμμετοχής στην ανάπτυξη μελλοντικών αντιτορπιλικών και άλλων ναυτικών πλατφορμών που θα αποτελούν μέρος της μελλοντικής Ευρωπαϊκής Αμυντικής Δύναμης.

Η υπογραφή θα γίνει την Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου, στο περίπτερο της Navantia στην έκθεση FEINDEF στη Μαδρίτη, από τον Γενικό Διευθυντή Ναυτικών Πλοίων της Fincantieri, Giuseppe Giordo και τον Πρόεδρο της Navantia Ricardo Domínguez.

Η Navantia και η Fincantieri συνεργάζονται ήδη στο πρόγραμμα European Patrol Corvette (EPC), τη σημαντικότερη μέχρι σήμερα ναυτική πρωτοβουλία στο πλαίσιο του έργου Permanent Structured Cooperation (PESCO), μαζί με τη Naval Group.

Ο Giuseppe Bono, Διευθύνων Σύμβουλος της Fincantieri, δήλωσε:

«Έχουμε συμφωνήσει εδώ και πολύ καιρό ότι, προκειμένου να σταθούμε στο έδαφος με τις παγκόσμιες προκλήσεις του μέλλοντος, χρειαζόμαστε μια ισχυρή και μακροχρόνια συνεργασία στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έτσι, η ήπειρός μας θα μπορεί να διαδραματίσει έναν όλο και πιο σημαντικό ρόλο και αυτή η συμφωνία πηγαίνει προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε λοιπόν πολύ ικανοποιημένοι που δίνουμε ουσία σε ένα σχέδιο που δεν μπορεί πλέον να αναβληθεί και για να χτίσουμε μια πορεία συνεργασίας βασισμένη σε σημαντικά προγράμματα των δύο Ναυτικών».

Ο Πρόεδρος της Navantia, Ricardo Domínguez, τόνισε «την πραγματική ευκαιρία συνεργασίας που αντιπροσωπεύει αυτό το Μνημόνιο Συνεννόησης, καθώς είναι το πρώτο που υπογράφεται μεταξύ των δύο εταιρειών σε αυτό το επίπεδο και με αυτό το φιλόδοξο εύρος». «Στοχεύουμε να ενισχύσουμε την Ευρωπαϊκή Άμυνα και να ενισχύσουμε τη θέση της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Βιομηχανίας και πιστεύουμε ότι οι συμφωνίες μας ανοίγουν το δρόμο προς αυτόν τον στόχο», πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail