Κι αντί για F-35, η Η Τουρκία σκέφτεται να συνεχίσει με τα F-4 Phamtom!

Freepen.gr - Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας αποκάλυψε ένα σχέδιο για την αναβολή της σταδιακής απόσυρσης των γηρασμένων μαχητικών αεροσκαφών F-4 της χώρας για να αντισταθμίσει την απομάκρυνση από το πρόγραμμα των F-35 Joint Strike Fighter, ανέφερε την Πέμπτη η εφημερίδα Cumhuriyet.

Ο υπουργός Άμυνας Hulusi Akar παρείχε την Τρίτη πληροφορίες για τα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα σχέδια που επεξεργάστηκε η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία (TAF) μετά την απομάκρυνσή της από το πρόγραμμα των F-35, καθώς ενημερωνόταν στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Σχεδιασμού και Προϋπολογισμού για την πρόταση του υπουργείου του για τον προϋπολογισμό του 2022.

Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών της αντιπολίτευσης, ο Ακάρ είπε ότι τα F-4 θα χρησιμοποιηθούν από την TAF μέχρι το τέλος του 2030.

«Με τα τρέχοντα έργα εκσυγχρονισμού, τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για πολλά ακόμη χρόνια», πρόσθεσε ο Ακάρ.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 240 μαχητικά αεροσκάφη F-16 και περισσότερα από 30 F-4 στο απόθεμα της TAF.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail