Η Τουρκία σχεδιάζει να βρει αλλού πορτοκαλιές αν οι ΗΠΑ απορρίψουν το αίτημα για τα F-16

Freepen.gr - Η Τουρκία θα πρέπει να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις για να διασφαλίσει την ασφάλειά της εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες ανταποκριθούν αρνητικά στη συμφωνία για μαχητικά αεροσκάφη F-16, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη, είπε ο Ακάρ, και μια αντιπροσωπεία του Υπουργείου Άμυνας βρίσκεται επί του παρόντος στις ΗΠΑ για να πραγματοποιήσει συνομιλίες σχετικά με το αίτημα της Τουρκίας να αγοράσει 40 F-16 και σχεδόν 80 κιτ εκσυγχρονισμού σε αντάλλαγμα για την πληρωμή που είχε διαθέσει η Άγκυρα για το μαχητικό F-35.

«Οι επαφές μας συνεχίζουν να εξετάζουν αυτά και παρόμοια ζητήματα και μια αντιπροσωπεία από το υπουργείο μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ», είπε ο Ακάρ στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου στην πρωτεύουσα Άγκυρα.

«Εάν η στάση των ΗΠΑ είναι αρνητική, η Τουρκία αναγκαστικά και φυσικά θα πρέπει να αξιολογήσει άλλες εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλειά της στο περιβάλλον απειλής στο οποίο βρίσκεται», είπε ο υπουργός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail