Από πότε η ΑΑΔΕ ενοχλεί με e-mail τους φορολογούμενους για την απογραφή της ΕΛΣΤΑΤ;

Η απογραφή του πληθυσμού θεωρητικά διεξάγεται κι αφορά μόνο την ΕΛΣΤΑΤ, κανέναν άλλο. Ή μήπως όχι; Για παράδειγμα, από πότε η ΑΑΔΕ ενοχλεί με mail τους φορολογούμενους για την απογραφή; Εξεπλάγην με το μήνυμα που έλαβα, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που ενοχλούμαι και μάλιστα θέμα που δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων της ΑΑΔΕ η οποία έχει εξελιχθεί σε υπερ-κυβέρνηση.

Του Στρατή Μαζίδη

Το μήνυμα αναφέρει αφού πρώτα απευθύνεται στο φορολογούμενο με τα στοιχεία εισόδου του στο taxisnet:

Ηλεκτρονική Αυτοαπογραφή:

·         Ένας Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ παραδίδει στην κατοικία σας έναν κλειστό ανώνυμο φάκελο που περιέχει τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας.

·         Ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού σας, έχοντας τον  «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» και τον κωδικό του στο  TAXISnet μπορεί να επισκεφτεί την ψηφιακή πύλη www.gov.gr και να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού.

·         Εάν χρειαστείτε βοήθεια μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά απευθείας με τον Απογραφέα στον οποίο έχει ανατεθεί η κατοικία σας στο τηλέφωνο που εσωκλείεται στον  φάκελο που σας έχει παραδοθεί ή στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛΣΤΑΤ για την απογραφή στο 211-1212032.

Όσοι πολίτες, για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά μέχρι και τις 26 Νοεμβρίου, θα απογραφούν από τον Απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Όλα τα στοιχεία που συλλέγει η ΕΛΣΤΑΤ είναι απολύτως εμπιστευτικά και δεν διαβιβάζονται σε κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.

Συμμετέχουμε στην Απογραφή, Στηρίζουμε το μέλλον γιατί ΟΛΟΙ ΜΕΤΡΑΜΕ.

Περισσότερες Πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ: www.statistics.gr 

Όταν η ΑΑΔΕ εισέρχεται σε ξένα χωράφια, φαντάζομαι ότι είναι θέμα χρόνου για αρκετούς να αμφισβητήσουν το ότι [Όλα τα στοιχεία που συλλέγει η ΕΛΣΤΑΤ είναι απολύτως εμπιστευτικά και δεν διαβιβάζονται σε κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα».

Μήπως θα ήταν καλύτερα η ΑΑΔΕ να ασχοληθεί με ορισμένες ΔΟΥ (πχ Χολαργού), που ενώ υπάρχει η απόφαση του καλοκαιριού του Γ. Πιτσιλή για διαγραφή προστίμων για Συγκεντρωτικές Πελατών - Προμηθευτών του 2015 κι εντεύθεν, έχουν αρχίσει να στέλνουν ειδοποιήσεις προστίμων σε ελεύθερους επαγγελματίες για εκπρόθεσμη υποβολή Συγκεντρωτικών του 2015 διότι ως συνήθως οι αρμόδιοι διαβεβαίωναν ότι θα δοθεί παράταση, δε δόθηκε, και μέσα στην πανδημία με την αναδουλειά τους έρχεται το αίμα στο κεφάλι;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail