Εσωτερικά ζητήματα στην Ουκρανία υποδηλώνουν ότι έρχεται νέα κλιμάκωση στο Donbass

Freepen.gr - Συνεχίζονται οι προσπάθειες να ανακατευτεί η κατσαρόλα στην Ανατολική Ουκρανία, για άλλη μια φορά.

Η κοινότητα πληροφοριών των ΗΠΑ φέρεται να προετοιμάζει το σκηνικό, προειδοποιώντας τους Ευρωπαίους συμμάχους της ότι η Ρωσία σχεδιάζει μια εισβολή στην Ουκρανία και η πιθανότητα να συμβεί αυτό αυξάνεται με τον ερχομό του ψυχρότερου καιρού.

Ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, το Ατλαντικό Συμβούλιο, προειδοποίησε πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «προχωρά αθόρυβα την προσάρτηση της ανατολικής Ουκρανίας σε αργή κίνηση».

Αυτό σχετίζεται με ένα προεδρικό διάταγμα που καταργεί τα εμπόδια στο εμπόριο μεταξύ της Ρωσίας και των αυτοαποκαλούμενων δημοκρατιών στην Ανατολική Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ και οι δυτικοί σύμμαχοί τους το θεωρούν «εξίσου απειλή για τη μελλοντική εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» όσο και η εικαζόμενη σκόπιμη παρουσία ρωσικών «ελίτ στρατευμάτων αρμάτων μάχης» κατά μήκος των συνόρων.

Ωστόσο, η πραγματικότητα του θέματος φαίνεται λίγο διαφορετική. Γύρω στα μέσα Νοεμβρίου, η εσωτερική πολιτική πίεση στον Πρόεδρο της Ουκρανίας εντάθηκε. Οι τοπικοί ολιγάρχες ξεκίνησαν μια εκστρατεία ενημέρωσης κατηγορώντας τον Ζελένσκι για αναποτελεσματική διαχείριση της κυβέρνησης.

Δεν είναι τραβηγμένο να θεωρηθεί πως αυτό είναι πολύ πιθανό ένα σενάριο που ενορχηστρώθηκε από την Ουάσιγκτον, σε μια προσπάθεια να αναγκάσει την κυβέρνηση του Κιέβου σε κλιμάκωση προκειμένου να δημιουργήσει μια εκτροπή από τα εσωτερικά της ζητήματα.

Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο όταν θεωρηθεί ότι στις 21 Νοεμβρίου και τα ξημερώματα της 22ης Νοεμβρίου η Γκορλόβκα και οι γύρω περιοχές βομβαρδίστηκαν από πυροβολικό.

Παρόμοια κατάσταση είναι και στην περιοχή του οικισμού Yasinovataya. Στο LPR, οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν με πυροβολικό μεγάλου διαμετρήματος το χωριό Kalinovo-Borshchevatoe.

Ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky συνεχάρη τους Ουκρανούς για την «ημέρα της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας», που γιορτάζεται στη χώρα στις 21 Νοεμβρίου, και ο βομβαρδισμός των σπιτιών όσων ζουν στη DPR και το LPR είναι πιθανότατα μέρος των εορτασμών.

Ο Ουκρανός πρόεδρος κάλεσε για αλλαγή στην σκέψη του ουκρανικού λαού – να απαλλαγεί από την ψυχολογία του θύματος και να γίνει έξυπνος και γενναίος. Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι προφανώς η εστίαση προς τα έξω, προς το Ντόνετσκ και το Λούγκανσκ και η προσπάθεια έναρξης ενός πολέμου.

Συγκεκριμένα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά το αμερικανικό αντιαρματικό πυραυλικό σύστημα Javelin κατά τη διάρκεια των μαχών στην Ανατολική Ουκρανία. Ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Kirill Budanov ανακοίνωσε ότι το Javelin χρησιμοποιήθηκε με υπερηφάνεια.

Εάν συνεχιστεί αυτή η πορεία, περαιτέρω εχθροπραξίες είναι αναπόφευκτες στην Ανατολική Ουκρανία και είναι πιθανό το Κίεβο να βρεθεί να δαγκώνει περισσότερα από όσα μπορεί να μασήσει υπό την καθοδήγηση της Ουάσιγκτον.

* απόδοση από southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail