Το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle συγκρούστηκε με πολωνικό ιστιοφόρο έξω από την Τουλόν!

Freepen.gr - Σύμφωνα με τη Ναυτική Διεύθυνση της Μεσογείου (Préfecture Maritime de la Méditerranée), η ναυαρχίδα του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού (Marine Nationale), το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, βρισκόταν στη θάλασσα για εκπαίδευση ανοιχτά της ναυτικής βάσης της Τουλόν όταν σημειώθηκε η σύγκρουση με 10 μέτρων ιστιοφόρο με σημαία Πολωνίας:

Ενώ βρισκόταν σε εκπαιδευτική εξόρμηση ανοιχτά της Τουλόν, το Charles de Gaulle άργησε να εντοπίσει ένα ιστιοφόρο δέκα μέτρων (που φέρει σημαία Πολωνίας) σε πολύ μικρή απόσταση, λίγο πριν τις 07:30 π.μ. Παρά τον ελιγμό έκτακτης ανάγκης για την αποφυγή αυτού του ιστιοφόρου και ελλείψει αντίδρασης από το τελευταίο, μια σύγκρουση σημειώθηκε γύρω στις 07:30 π.μ. μεταξύ του ιστιοφόρου και του κύτους του Charles de Gaulle.

Έγιναν διάφορες ενέργειες για τη διάσωση πιθανών θυμάτων στο ιστιοφόρο: πραγματοποιήθηκε επικοινωνία δια ασυρμάτου με τον κυβερνήτη και μια ομάδα βοήθειας στάλθηκε από το Charles de Gaulle στο ιστιοφόρο. Αυτές οι ενέργειες επιβεβαίωσαν ότι υπήρχε μόνο ένα άτομο στο σκάφος και το ιστιοφόρο δεν έπαιρνε νερό (οι ζημιές περιορίστηκαν στην απώλεια του ιστού κατά τη σύγκρουση).

Δύο βάρκες από το Charles de Gaulle χρησιμοποιήθηκαν για την ασφάλιση του ιστιοφόρου και την προετοιμασία της ρυμούλκησής του, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες (θαλάσσια κατάσταση 4, 25 κόμβοι ανέμου).

Την ίδια στιγμή το Μεσογειακό Επιχειρησιακό Κέντρο που βρίσκεται στην Τουλόν διέταξε την εκτροπή ενός ρυμουλκού προκειμένου να ρυμουλκήσει το ιστιοφόρο στο λιμάνι Hyères. Σε εξέλιξη βρίσκεται τεχνική έρευνα, όπως γίνεται συστηματικά μετά από περιστατικό στη θάλασσα με σκάφος του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail