Πλησιάζει κι η ώρα του Αφρίν; Ο συριακός στρατός ανέπτυξε ενισχύσεις κοντά στην πρώτη γραμμή

Freepen.gr - Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) έχει αναπτύξει μεγάλες ενισχύσεις κατά μήκος της πρώτης γραμμής με την υπό τουρκική κατοχή περιοχή του Αφρίν στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) στις 13 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την ομάδα παρακολούθησης που εδρεύει στο Λονδίνο, οι ενισχύσεις περιλάμβαναν άρματα μάχης, οχήματα μάχης πεζικού και υλικοτεχνική υποστήριξη.

«Οι δυνάμεις του καθεστώτος θα αναπτυχθούν κατά μήκος της πρώτης γραμμής με φατρίες που υποστηρίζονται από την Τουρκία στην περιοχή Sherawa στην ύπαιθρο του Αφρίν», ανέφερε στην έκθεσή της η SOHR.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή ήταν η τέταρτη φορά που η SAA ανέπτυξε ενισχύσεις σε περιοχές που ελέγχονται από τους Κούρδους στα νότια του Αφρίν τους τελευταίους μήνες.

Ο τουρκικός στρατός και οι πληρεξούσιοί του ετοιμάζονται επί του παρόντος να ξεκινήσουν μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας εναντίον των κουρδικών δυνάμεων, δηλαδή των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία. Ένας από τους κύριους στόχους της επιχείρησης υποτίθεται ότι θα είναι η πόλη Τελ Ριφάατ, στα νότια του Αφρίν.

Ωστόσο η επίθεση όλο παραμένει σε στάδιο προετοιμασίας διότι αυτή τη φορά φαίνεται ότι η Μόσχα άναψε κόκκινο φως έχοντας αναπτύξει συστήματα αεράμυνας αλλά και ικανό αριθμό μαχητικών στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Καμισλί.

Ο SAA προφανώς ετοιμάζεται να σταματήσει οποιαδήποτε τουρκική κίνηση με την υποστήριξη της Ρωσίας. Ωστόσο, το επίπεδο συντονισμού μεταξύ του στρατού και της YPG παραμένει ασαφές.

Οποιαδήποτε τουρκική επιχείρηση κατά της YPG θα αποσταθεροποιήσει περαιτέρω τη Συρία και θα βαθύνει την ανθρωπιστική κρίση στη βόρεια και βορειοανατολική περιοχή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail