Η τουρκική λίρα εξελίσσεται σε...φαρμάκι για τους Τούρκους φαρμακοποιούς

Freepen.gr - Η Ένωση Τούρκων Φαρμακοποιών (TEB) προέτρεψε την κυβέρνηση να ενημερώσει τις πολιτικές τιμολόγησης των φαρμάκων, επικαλούμενη την αδυναμία τους να προμηθεύουν φάρμακα στους ασθενείς τους λόγω των απωλειών της τουρκικής λίρας έναντι των ξένων νομισμάτων.

Οι φαρμακοποιοί δεν είναι σε θέση να προμηθευτούν φάρμακα εν μέσω πτώσης της λίρας με ισοτιμία 1 προς 11 ανά ευρώ, ενώ οι τιμές των φαρμάκων, που καθορίζονται από το τουρκικό κράτος, παραμένουν σταθερές στις 4,57 λίρες ανά ευρωπαϊκό νόμισμα, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Bianet, σύμφωνα με δήλωση της ένωσης τη Δευτέρα.

«Το χάσμα μεταξύ του τρέχοντος και του σταθερού συντελεστή διευρύνεται σταδιακά και ο αριθμός των φαρμάκων που δεν μπορούν να βρεθούν στην αγορά αυξάνεται μέρα με τη μέρα», ανέφερε η ένωση. «Η Τουρκία αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη φαρμάκων».

Οι τιμές των φαρμάκων στην Τουρκία καθορίζονται από την κυβέρνηση, η οποία χρησιμοποιεί αυτό που αποκαλεί σύστημα «τιμής αναφοράς» για να καθορίσει το κόστος των φαρμάκων, με βάση τις χαμηλότερες τιμές πώλησης σε πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail