Η Αυστραλία θα έπρεπε καλύτερα να προετοιμαστεί για «θυσία», προειδοποιεί κορυφαίο κινέζικο ΜΜΕ

Freepen.gr - Εάν ο αυστραλιανός στρατός παρέμβει στις σχέσεις του Πεκίνου με την Ταϊβάν, καλύτερα να είναι έτοιμος να «θυσιάσει» τους στρατιώτες του σε μια αντεπίθεση, δήλωσε ο αρχισυντάκτης των Global Times της Κίνας, σημειώνει το rt.com.

Ο Αυστραλός υπουργός Άμυνας Πίτερ Ντάτον υποσχέθηκε να «υποστηρίξει τις ΗΠΑ σε μια ενέργεια εάν επιλέξουν να αναλάβουν αυτή τη δράση» κατά της Κίνας σχετικά με την Ταϊβάν, με αποτέλεσμα ο συντάκτης των Global Times, Hu Xijin να απαντήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Κυριακή.

«Εάν αυστραλιανά στρατεύματα έρθουν να πολεμήσουν στα Στενά της Ταϊβάν, είναι αδιανόητο η Κίνα να μην πραγματοποιήσει βαριά επίθεση εναντίον τους και στις αυστραλιανές στρατιωτικές εγκαταστάσεις που τα υποστηρίζουν», προειδοποίησε ο Hu.

Επομένως, η Αυστραλία καλύτερα να είναι έτοιμη να θυσιαστεί για το νησί της Ταϊβάν και τις ΗΠΑ. 

Η κυβέρνηση του Αυστραλού πρωθυπουργού Σκοτ ​​Μόρισον γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική προς την Κίνα έχοντας κάνει επανειλημμένες αναφορές σε συγκρούσεις και πόλεμο. Η κυβέρνηση Μόρισον αύξησε επίσης τη συνεργασία της Αυστραλίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, βλάπτοντας τις προηγουμένως καλές σχέσεις της με την Κίνα – μια αλλαγή εξωτερικής πολιτικής που έχει επικριθεί από τους πρώην πρωθυπουργούς της Αυστραλίας Paul Keating, Kevin Rudd και Malcolm Turnbull.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Keating προειδοποίησε ότι η Αυστραλία «δεν πρέπει να παρασυρθεί σε μια στρατιωτική δέσμευση για την Ταϊβάν, υπό την αιγίδα των ΗΠΑ ή με άλλο τρόπο», επισημαίνοντας ότι η Ταϊβάν «δεν αποτελεί ζωτικό συμφέρον της Αυστραλίας».

Ο Keating κατηγόρησε επίσης την εξωτερική πολιτική της Αυστραλίας ότι επηρεάζεται από «φαντομάδες» στις υπηρεσίες πληροφοριών και συνέκρινε την αμφιλεγόμενη συμφωνία AUKUS του Μόρισον με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο για την απόκτηση πυρηνοκίνητων υποβρυχίων με το «ρίχνοντας μια χούφτα οδοντογλυφίδες στο βουνό».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail