Σύριοι και Κούρδοι ναρκοθέτησαν τα πάντα - Δεν τολμούν να προχωρήσουν οι Τούρκοι κι οι βεληγκέκες τους

Freepen.gr - Ο τουρκικός στρατός στη Συρία σταμάτησε από τεράστια ναρκοπέδια Κούρδων και SAA - υπάρχουν πρώτες απώλειες. Η επίθεση του τουρκικού στρατού και των αγωνιστών έληξε πριν ξεκινήσουν.

Οι τρομοκράτες και ο τουρκικός στρατός που τους υποστηρίζει δεν μπόρεσαν να αρχίσουν να προελαύνουν προς τις θέσεις των κουρδικών δυνάμεων και του συριακού στρατού αφού έγινε γνωστό ότι οι κουρδικοί σχηματισμοί και ο συριακός στρατός είχαν ναρκοθετήσει τις διαδρομές προσέγγισης. Λόγω των βιαστικών προσπαθειών της Άγκυρας να αρχίσει να προελαύνει, ο τουρκικός στρατός και οι μαχητές είχαν επίσης τις πρώτες τους απώλειες - τουλάχιστον τρία τανκς υπέστησαν σοβαρές ζημιές, δύο οχήματα ανατινάχθηκαν και τουλάχιστον 6 μαχητές εξουδετερώθηκαν.

Όπως σημειώνει η Avia, οι πληροφορίες δίνονται από την κουρδική πλευρά.

Πληροφορίες για μεγάλης κλίμακας ναρκοθέτηση του εδάφους επιβεβαιώνονται και από τα τουρκικά ΜΜΕ, ωστόσο στα τουρκικά ΜΜΕ δεν δίνονται στοιχεία για απώλειες του τουρκικού στρατού και μεταξύ τρομοκρατών για ευνόητους λόγους.

Οι YPG ενισχύουν τις θέσεις τους στο αεροδρόμιο Minnig στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπίου. Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, κουρδικές μονάδες τοποθετούν νάρκες κατά προσωπικού και αντιαρματικές στην περιοχή μεταξύ Αζάζ και βόρεια του αεροδρομίου, αναφέρει το κανάλι Vestnik Damascus στο Telegram, επικαλούμενο τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με συριακές πηγές, είναι η ναρκοθετημένη περιοχή που δεν επιτρέπει στις τουρκικές δυνάμεις να κινηθούν προς τις περιοχές που ελέγχουν οι Κούρδοι.

«Οι Τούρκοι μπορούν να βομβαρδίσουν τα βόρεια εδάφη της Συρίας, αλλά δεν τολμούν να προχωρήσουν στην επίθεση. Τα ναρκοπέδια είναι ένα καλό μέτρο, αλλά έχουν προσωρινό χαρακτήρα, επιτρέποντας, ωστόσο, την ενίσχυση των θέσεων του συριακού στρατού και των κουρδικών σχηματισμών», είπε η πηγή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail