Λαβρόφ: Σταδιακή και βαθμιαία απόσυρση ΟΛΩΝ των μισθοφόρων από τη Λιβύη

φωτο facebook.com/MIDRussia
Freepen.gr - Την Παρασκευή, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι οι συμμετέχοντες στη Διεθνή Διάσκεψη του Παρισιού για τη Λιβύη επιβεβαίωσαν την ανάγκη να αποσυρθούν τα ξένα στρατεύματα από το λιβυκό έδαφος σταδιακά και ομαλά.

«Η απόσυρση θα πρέπει να ολοκληρωθεί, ταυτόχρονα θα πρέπει να γίνει σταδιακά, βαθμιαία και πρέπει να συγχρονιστεί ως προς την απόσυρση όσων υποστηρίζουν τη Δύση της Λιβύης και εκείνων που υποστηρίζουν την Ανατολή [της]», δήλωσε ο Λαβρόφ σε δηλώσεις Τύπου.

Σύμφωνα με το Ρώσο κορυφαίο διπλωμάτη, αυτή η προσέγγιση θα επιτρέψει να διατηρηθεί η ισορροπία δυνάμεων χάρη στην οποία η Λιβύη κατάφερε να διατηρήσει την εκεχειρία για περισσότερο από ένα χρόνο.

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι στη διάσκεψη τηρήθηκαν οι προηγούμενες συμφωνίες για τη Λιβύη.

«Όσον αφορά την αποχώρηση ξένων στρατιωτικών ομάδων, ενόπλων δυνάμεων και ούτω καθεξής, τότε η απόφαση που ελήφθη σήμερα επικύρωσε τη φόρμουλα που περιέχεται στο τελικό έγγραφο της διάσκεψης του Βερολίνου τον Ιούλιο και τη φόρμουλα που κυριολεκτικά πριν από μερικές εβδομάδες, η Μικτή Στρατιωτική Επιτροπή της Λιβύης (ΚΥΑ), το λεγόμενο 5+5, καταγράφηκε στις αποφάσεις της», είπε ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail