Ξηλώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην Αθήνα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (ακατέργαστη κάνναβη) στην πλατεία Καλλιγά.

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 3-11-2021 στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, της Ομάδας Ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών και των Μεικτών Ομάδων Κινητής Αστυνόμευσης (Μ.Ο.Κ.Α), τέσσερις (4) αλλοδαποί, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τέσσερα (4) επιπλέον μέλη της.

Σε βάρος των ανωτέρω σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, κατόπιν διερεύνησης καταγγελιών για διακίνηση ναρκωτικών στην ανωτέρω πλατεία, αποκαλύφθηκε η δράση συμμορίας, τα μέλη της οποίας σε συνεργασία μεταξύ τους και με εναλλασσόμενους ρόλους, διακινούσαν συσκευασμένες δόσεις κάνναβης στην πλατεία.

Διαπιστώθηκε μάλιστα ότι και οι ίδιοι έκαναν χρήση κάνναβης εμφανώς, λειτουργώντας ως «κράχτες» για προσέλκυση και άλλων χρηστών, με απώτερο σκοπό την μετατροπή της πλατείας σε στέκι για χρήση ναρκωτικών.

Τις ποσότητες κάνναβης τις προμηθεύονταν καθημερινά από την περιοχή της Ομόνοιας και του Αγίου Παντελεήμονα και τις απέκρυπταν σε δέντρα, κάδους απορριμμάτων, φρεάτια και υδρορροές της πλατείας και των πέριξ δρόμων.

Συνολικά κατασχέθηκαν -270- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης , μικρά χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail