Τα πρωτοποριακά όπλα εξασφαλίζουν υψηλό επίπεδο στρατιωτικής ασφάλειας της Ρωσίας - Πούτιν

φωτο Κρεμλίνο
Freepen.gr - Τα προηγμένα όπλα που αναπτύχθηκαν από τη Ρωσία έχουν εξασφαλίσει υψηλό επίπεδο στρατιωτικής ασφάλειας της χώρας, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση της αμυντικής βιομηχανίας την Τετάρτη.

«Σήμερα θα συζητήσουμε τον ρυθμό επανεξοπλισμού του Στρατού και του Ναυτικού με τα συστήματα που βασίζονται σε νέες φυσικές αρχές», είπε ο Ρώσος ηγέτης ανοίγοντας τη συνάντηση της αμυντικής βιομηχανίας.

«Η δημιουργία λέιζερ, υπερηχητικών, κινητικών και άλλων όπλων στη χώρα μας που είναι ασυναγώνιστα στον κόσμο έχει εξελιχθεί σε μια πραγματική ανακάλυψη στον τομέα των στρατιωτικών τεχνολογιών και έχει ενισχύσει ουσιαστικά τις δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων για πολλά χρόνια και ακόμη και για δεκαετίες και εξασφαλίσαμε υψηλό επίπεδο στρατιωτικής ασφάλειας της Ρωσίας», επεσήμανε ο Πούτιν.

Η δημιουργία τέτοιων οπλικών συστημάτων συνέβαλε επίσης στην ενίσχυση της στρατηγικής ισοτιμίας, είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Σήμερα η δημιουργία και η σειριακή παραγωγή τέτοιων αποτελεσματικών, υψηλής τεχνολογίας και καινοτόμων όπλων αποτελεί βασικό τομέα ανάπτυξης των Ενόπλων Δυνάμεων», τόνισε ο Πούτιν.

Η εργασία για την ανάπτυξη τέτοιων όπλων απαιτεί χρόνο, πρόσθετες προσπάθειες και χρηματοδότηση, επεσήμανε ο αρχηγός του κράτους.

"Κάθε τύπος όπλου αποκαλύπτει τη μακρά εργασία χιλιάδων επιστημόνων, μηχανικών, προγραμματιστών και άλλων ειδικών μας. Επισήμανα επανειλημμένα ότι έχει δημιουργηθεί σημαντικό δυναμικό σε αυτόν τον τομέα χάρη στη ρωσική αμυντική βιομηχανία, τη θεμελιώδη και εφαρμοσμένη επιστήμη μας", είπε ο Πούτιν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail