Το Καζακστάν αγοράζει ρωσική ηλεκτρική ενέργεια, οι εξορύκτες κρυπτονομισμάτων προκαλούν έλλειψη ενέργειας!

happyflycz / pixabay
Με το Καζακστάν να αντιμετωπίζει έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας που προκαλείται από την απότομη αύξηση των εξορύξεων κρυπτονομισμάτων που πραγματοποιούνται στη χώρα, η Νουρ-Σουλτάν στρέφεται τώρα στη βόρεια γειτονική Ρωσία για να παρέχει επιπλέον ενεργειακή χωρητικότητα.

Jonny Tickle - rt.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Μιλώντας την περασμένη εβδομάδα, ο διευθυντής του Τμήματος Ανάπτυξης Ηλεκτρικής Ενέργειας του Καζακστάν αποκάλυψε πως η κρατική ενεργειακή εταιρεία Samruk-Energo είχε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό Inter RAO, με σκοπό τη δημιουργία μιας κοινής επιχείρησης.

Ο Aidos Daribayev σημείωσε επίσης ότι κατά τους πρώτους δέκα μήνες του 2021, η κατανάλωση ενέργειας της χώρας αυξήθηκε κατά 8%. Τα προηγούμενα χρόνια, η ποσοστιαία αύξηση έτεινε να βρίσκεται γύρω στο 1-2%.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η έλλειψη ενέργειας οφείλεται στην απότομη ανάπτυξη της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων που προκλήθηκε από την απόφαση της Κίνας να απαγορεύσει την πρακτική αυτή. Μετά την αλλαγή της νομοθεσίας, ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την εξόρυξη ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων όπως το Bitcoin μεταφέρθηκε πέρα ​​από τα σύνορα.

Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια και υπολογιστές υψηλής ισχύος για την επίλυση υπολογιστικών μαθηματικών προβλημάτων. Οι λύσεις είναι τόσο περίπλοκες που είναι αδύνατο να επιλυθούν με το χέρι και θα ήταν ακόμη και δύσκολο για τους κανονικούς υπολογιστές να ολοκληρωθούν με επιτυχία. Μόλις λυθεί ένα πρόβλημα, ο ιδιοκτήτης του υπολογιστή ανταμείβεται με ένα νόμισμα κρυπτονομίσματος, όπως το bitcoin.

Μετά την απαγόρευση στην Κίνα, το Καζακστάν έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος εξορύκτης κρυπτογράφησης στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Πρώτο Αναπληρωτή Υπουργό Ενέργειας του Καζακστάν, Murat Zhurebekov, οι υπερχειλίσεις ρεύματος της Ρωσίας βοηθούν το Καζακστάν να αντεπεξέλθει.

Νωρίτερα αυτό το έτος, ο Πρόεδρος Kassym-Jomart Tokayev υπέγραψε έναν νόμο που αναγκάζει τους εξορύκτες κρυπτονομισμάτων να πληρώνουν πρόσθετα τέλη για την ηλεκτρική τους ενέργεια. Η επιπλέον χρέωση 1 τένγκε Καζακστάν (0,0023 $) ανά κιλοβατώρα θα προστεθεί σε οποιαδήποτε λειτουργία εξόρυξης κρυπτογράφησης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail