Δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες: Η Τουρκία δε θα αποφύγει τον «πειρασμό» να προκαλέσει γεγονότα στην Ανατολική Μεσόγειο

Του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ -…Ποζάρουν, οι Τούρκοι, με χάρτη τουρκικών εδαφών που περιλαμβάνει Κύπρο και θράκη…και κάποιοι τσακώνονται για το Κραν Μοντανά…. και κάποιοι πιστεύουν ότι με συνομιλίες χωρίς “αντίβαρο” ή διεκδίκηση είναι το ζητούμενο…


Δεν άφησε χώρα της περιοχής που να μην την παρενοχλήσει, αμφισβητώντας τα κυριαρχικά δικαιώματά της. Από την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, καταφεύγει στη γνώριμη τακτική της με απειλή ή χρήση στρατιωτικής βίας.

Από: hellasjournal.com / Του Πανίκου Παναγιώτου

Η Τουρκία καταπατά συστηματικά το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας. Δεν είναι μόνο το εγκληματικό παρελθόν της και η άρνησή της να συμφιλιωθεί με την ιστορία της, αλλά το χειρότερο είναι που εφαρμόζει μέχρι σήμερα τις ίδιες απάνθρωπες πρακτικές.

Επικαλείται την ειρήνη για να κατέχει ξένα εδάφη και να διαπράττει γενοκτονίες. Όσο δεν βρίσκει ουσιαστική αντίδραση από τη διεθνή κοινότητα, θα συνεχίσει να γράφει στα παλιά της παπούτσια εκκλήσεις και ψηφίσματα, όπως έγραψε και την απόφαση της UNESCO για την προστασία της Αγίας Σοφίας ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

  •     Συμπεριφέρεται με κατακτητικές αντιλήψεις και μεθοδεύσεις πάνω στις οποίες στηρίχθηκαν αυτοκρατορίες, αποικιοκρατικές και ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, όπως επίσης και οι βάρβαρες ναζιστικές στρατιές, αμαυρώνοντας την ιστορία της ανθρωπότητας.

Επικαλείται τη «διασφάλιση του ζωτικού χώρου» της ή ερμηνεύει κατά το δοκούν τις διεθνείς συνθήκες και το Δίκαιο της Θάλασσας για να κατέχει το βόρειο τμήμα της Κύπρου και με πάγια επιδίωξή της να ελέγχει ολόκληρο το νησί.

Εισβάλλει στα ελληνικά χωρικά ύδατα και παραβιάζει κατάφωρα την κυπριακή ΑΟΖ. Ακόμη και μέσα από μια τουριστική διαφήμιση προβάλλει την «τουρκοποίηση» του Αιγαίου.

Κατακτά εδάφη της Συρίας και του Ιράκ, εξοντώνοντας χιλιάδες Κούρδους. Στέλνει στρατεύματα και τζιχαντιστές στη Λιβύη, στο πλαίσιο των σουλτανικών βλέψεών της, αλλά και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, συνεχίζοντας μετά από ένα και πλέον αιώνα τη γενοκτονία εις βάρος των Αρμενίων.

Επιχείρησε να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα και να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση εκμεταλλευόμενη το δράμα και την απελπισία χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, όπως ακριβώς κάνει σήμερα ο Λουκασένκο της Λευκορωσίας.

Για το καθεστώς όμως αυτού του δικτάτορα, το «κλαμπ της ΕΕ» δεν έχασε χρόνο και επέβαλε επιπρόσθετες κυρώσεις. Για τον ισλαμοφασίστα της Άγκυρας, ο οποίος απειλεί συστηματικά την Ευρώπη, το πάει από αναβολή σε αναβολή, λες και οι Ευρωπαίοι δεν βλέπουν τίποτα τι κάνει εντός και εκτός της χώρας του.

Όπως κάποτε, κάποιες δυνάμεις και ηγέτες είχαν πιστέψει στην αρχή ότι θα μπορούσαν να συνεργαστούν με τον Χίτλερ και έκαναν συμφωνίες μαζί του, καλοπιάνοντάς τον με υποχωρήσεις και συμβιβαστικές φόρμουλες, έτσι και σήμερα κάποιες δυνάμεις και ηγεσίες επιμένουν να τρέφουν ψευδαισθήσεις για τις προθέσεις της Τουρκίας.

  •     Επανειλημμένα γράφτηκε και ειπώθηκε ότι η πολιτική του κατευνασμού όχι μόνο δεν έχει οδηγήσει σε λύσεις ή έστω σε εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις, αλλά συνέτεινε στην περαιτέρω αποθράσυνσή της.

Μπροστά στα τελεσμένα που επιχειρεί να δημιουργήσει στην περιοχή, δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια για αυταπάτες στο Κυπριακό και στα «ελληνοτουρκικά».

Εάν σήμερα δεν προωθηθεί μία συγκροτημένη αντίδραση, σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, εάν η Αθήνα και η Λευκωσία δεν ξεκαθαρίσουν, κυρίως προς την ΕΕ, τα όρια ανοχής και αντοχής τους, αργά η γρήγορα η Τουρκία δεν θα αποφύγει τον «πειρασμό» για να προκαλέσει γεγονότα που θα διαμορφώσουν μια νέα κατάσταση πραγμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Και απ’ ότι φαίνεται, μια τέτοια εξέλιξη σχεδιάζει από καιρό…
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail