Οι Τούρκοι κατηγορούν τους Βούλγαρους που ψωνίζουν στην Αδριανούπολη!

«Το υψηλό ποσοστό όσων μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό στην Αδριανούπολη οφείλεται πρόσφατα σε Βούλγαρους τουρίστες που έρχονται να ψωνίσουν εδώ λόγω της διαφοράς της συναλλαγματικής ισοτιμίας».

Από: echedoros-a.gr

Αυτό δήλωσε στα ΜΜΕ ο Πρόεδρος του Τουρκικού Ιατρικού Επιμελητηρίου στην Αδριανούπολη, Καθ. Δρ. Γκιουριάν Αλτούν, όπως αναφέρει το τούρκικο ειδησεογραφικό πρακτορείο DHA.

Η ανησυχητική τάση επηρεάζει τις γειτονικές περιοχές Σαράντα Εκκλησιές (Kırklareli) και Ραιδεστός (Tekirdağ), καθώς ο καθηγητής επέμεινε: «Πρέπει να περιοριστεί σε αυτό.»

Ο αριθμός των ασθενών ανά 100.000 άτομα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα είναι 178,54 στην Αδριανούπολη. Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στην πόλη είναι 81,5 τοις εκατό.

"Βλέπουμε ότι οι Βούλγαροι έχουν εξαιρετική συνάθροιση στην Αδριανούπολη. Τα ποσοστά εμβολιασμού στη Βουλγαρία είναι εξαιρετικά χαμηλά και ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων έχουν αυξηθεί τον τελευταίο μήνα. Πρέπει να τεθούν περιορισμοί». Ακόμα κι αν δεν υπάρξει απόφαση του επαρχιακού συμβουλίου υγιεινής, οι έμποροι πρέπει να προσέχουν τα άτομα που εισέρχονται στα καταστήματα αν δεν έχουν μάσκα δεν πρέπει να γίνονται δεκτά, λέει ο καθηγητής Αλτούν.


Plovdiv24.bg

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail