Ελληνο-ιταλική απάντηση με πολεμικά πλοία ΝΑ της Κρήτης και Νότια της Καρπάθου

Την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 και στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων συμφώνως του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας «ΚΑΝΑΡΗΣ» και του Ταχέως Περιπολικού Κατευθυνομένων Βλημάτων «ΣΙΜΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ» του Πολεμικού Ναυτικού και του Αντιτορπιλικού «ANDREA DORIA» του Ναυτικού της Ιταλίας, στην θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης και νότια της Καρπάθου.

Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης, εκτελέστηκαν αντικείμενα σύνθεσης και ανταλλαγής τακτικής εικόνας, επικοινωνιών, προχωρητικοί ελιγμοί καθώς και απονηώσεις και προσνηώσεις ελικοπτέρου.

Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό πλαίσιο.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail