Η Λευκορωσία ανακοινώνει το «προσωρινό» κλείσιμο του πετρελαιαγωγού προς την ΕΕ!

Sputnik / Viktor Tolochko
Freepen.gr - Η Λευκορωσία ανακοίνωσε ότι απαιτούνται «μη προγραμματισμένες επισκευές» σε ένα κλάδο του αγωγού «Φιλία» που μεταφέρει προμήθειες πετρελαίου από τη Ρωσία μέσω της χώρας σε ορισμένα κράτη της ΕΕ, επιμένοντας ότι οι εργασίες συντήρησης θα διαρκέσουν τρεις ημέρες, μεταδίδει η Russia Today.

Σε δήλωση που εξέδωσε την Τετάρτη, ο ρωσικός γίγαντας εξαγωγών ενέργειας Transneft είπε ότι οι προμήθειες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν βραχυπρόθεσμη διακοπή. Ο εκπρόσωπος Ιγκόρ Ντεμίν είπε στους δημοσιογράφους ότι ενημερώθηκε πως οι αυτοσχέδιες εργασίες επισκευής θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Σαββατοκύριακο. Ο αγωγός συνδέει κοιτάσματα πετρελαίου στην Κεντρική Ρωσία με καταναλωτές στην Πολωνία, την Ουγγαρία, την Τσεχία και τη Γερμανία.

Η εταιρεία εκμετάλλευσης της Λευκορωσίας, Gomeltransneft Druzhba, φέρεται να ξεκίνησε τις εργασίες της το απόγευμα της Τρίτης, με τις προμήθειες να έχουν μειωθεί. Ωστόσο, λένε οι αξιωματούχοι, οι μηνιαίοι όγκοι εξαγωγών δεν θα πρέπει να επηρεαστούν και ο Demin επέμεινε pvw η Transneft ελπίζει να διασφαλίσει ότι θα τηρούνται οι ποσοστώσεις παράδοσης.

Η είδηση έρχεται λίγες μέρες αφότου ο ηγέτης της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, προειδοποίησε ότι η χώρα του θα μπορούσε να διακόψει τη ροή φυσικού αερίου προς την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη ως απάντηση στην επιδείνωση της διαμάχης για την παράνομη μετανάστευση στα σύνορα με την Πολωνία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail