Στρατηγός εξηγεί γιατί οι ΗΠΑ υστερούν σε σχέση με την Κίνα και τη Ρωσία σε υπερηχητικούς πυραύλους

Freepen.gr - Οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από την Κίνα και τη Ρωσία όσον αφορά τα υπερηχητικά όπλα, δήλωσε κορυφαίος στρατηγός των Διαστημικών Δυνάμεων, αναφέροντας τη γραφειοκρατία και τις ανησυχίες για τις δαπάνες ως μερικούς από τους λόγους της υστέρησης, αναφέρει το RT.

«Δεν είμαστε τόσο προηγμένοι όσο οι Κινέζοι ή οι Ρώσοι όσον αφορά τα υπερηχητικά προγράμματα», είπε ο στρατηγός Ντέιβιντ Τόμσον, ο αντιπρόεδρος των διαστημικών επιχειρήσεων, σε ένα ακροατήριο στο Διεθνές Φόρουμ Ασφαλείας του Χάλιφαξ το Σάββατο. «Πρέπει να καλύψουμε τη διαφορά πολύ γρήγορα».

Ο Τόμσον ανέφερε τη γραφειοκρατία και τις ανησυχίες για τις δαπάνες ως μερικούς από τους λόγους για τους οποίους οι ΗΠΑ υστερούν έναντι των ανταγωνιστών τους. Υποστήριξε πως η Ουάσιγκτον πρέπει να «είναι σε μια θέση όπου είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε λίγο μεγαλύτερο ρίσκο και λίγο περισσότερο κίνδυνο αποτυχίας, ώστε να μπορέσουμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες μας».

Τα υπερηχητικά βλήματα θεωρούνται τεχνολογία αιχμής επειδή είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστούν και να αναχαιτιστούν λόγω της υψηλής ταχύτητας και της ικανότητάς τους να αλλάζουν κατεύθυνση κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Ο στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να εκτοξεύσει έναν υπερηχητικό πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς έως το τέλος του οικονομικού έτους 2023, ενώ το ναυτικό σχεδιάζει έναν πύραυλο εκτόξευσης από πλοίο το 2025. Επίσης έχει καθυστερήσει την ανάπτυξη μιας επιλογής εκτόξευσης από υποβρύχιο κάτι που αναμένεται από το 2025 έως το 2028. Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αναμένει να έχει πύραυλο τον επόμενο χρόνο.

Ένα ρωσικό υποβρύχιο δοκίμασε με επιτυχία τον υπερηχητικό πύραυλο Zircon της χώρας τον περασμένο μήνα. Οι Financial Times ανέφεραν ότι το Πεκίνο είχε δοκιμάσει έναν υπερηχητικό πύραυλο με πυρηνική ικανότητα τον Αύγουστο. Η Κίνα, ωστόσο, είπε πως η αναφορά ήταν αναληθής.

Ο Τόμσον προειδοποίησε ότι η Κίνα είχε «κινηθεί απίστευτα γρήγορα στο διάστημα» όσον αφορά τις τεχνολογικές της δυνατότητες, όπως το GPS, οι επικοινωνίες και οι δορυφόροι.

«Είναι κοντά στο να είναι ίσοι. Και αν συνεχίσουν με το ρυθμό τους, θα μπορούσαν να μας ξεπεράσουν στις επόμενες γενιές», είπε ο Τόμσον.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail