Η Πολωνία και οι γειτονικές χώρες θέλουν σύγκρουση! υπουργός Άμυνας της Λευκορωσίας

Leonid Shcheglov/BelTA/TASS
Freepen.gr - Η Πολωνία και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ που συνορεύουν με τη Λευκορωσία ενισχύουν την στρατιωτική τους παρουσία στα σύνορα της δημοκρατίας και θέλουν να εξαπολύσουν μια σύγκρουση παρασύροντας την Ευρώπη σε αυτήν, δήλωσε ο Λευκορώσος υπουργός Άμυνας Βίκτορ Κρένιν σε δήλωση την Παρασκευή.

«Φαίνεται ότι οι δυτικοί γείτονές μας, ιδιαίτερα η Πολωνία, είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν μια σύγκρουση στην οποία θέλουν να εμπλέξουν την Ευρώπη ως μέρος της επίλυσης των εσωτερικών πολιτικών τους προβλημάτων, καθώς και των προβλημάτων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε ο Κρένιν.

Επισήμανε ότι η στρατιωτική δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα σε άμεση γειτνίαση με τα σύνορα της Λευκορωσίας δεν έχει καμία σχέση με τη μεταναστευτική κρίση στην κλίμακα της. «Έχουμε καταγράψει στρατιωτική δραστηριότητα στην κατεύθυνση του Γκρόντνο κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία, η [στρατιωτική] ομάδα άνω των 15.000 ατόμων έχει τοποθετηθεί στα δυτικά της σύνορα», διευκρίνισε ο υπουργός.

Περιλαμβάνει μονάδες και δύο ταξιαρχίες εδαφικής άμυνας. Έχει γίνει αντιληπτή η ανάπτυξη της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας των Πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του χωριού Kuznica. «Εμπλέκονται επίσης συστήματα αεράμυνας, έχει αναπτυχθεί μια ομάδα δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων, έχει προετοιμαστεί μια βάση για την ενίσχυση των δυνάμεων προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε ο υπουργός. Για τον σκοπό αυτό έχουν δημιουργηθεί 12 στρατόπεδα πεδίου για να φιλοξενήσουν στρατιωτικό προσωπικό και εξοπλισμό.

Ο υπουργός Άμυνας είπε επίσης πως έχει καταγραφεί στρατιωτική δραστηριότητα στην κατεύθυνση Λευκορωσίας-Λιθουανίας. «Η συνεργασία με τη Ρωσία μέσω των υπηρεσιών πληροφοριών επιβεβαιώνει τα συμπεράσματά μας», πρόσθεσε ο Κρένιν.

Η μεταναστευτική κρίση στα σύνορα της Λευκορωσίας με τη Λετονία, τη Λιθουανία και την Πολωνία, όπου οι μετανάστες συρρέουν από την αρχή του έτους, επιδεινώθηκε έντονα στις 8 Νοεμβρίου. Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι πλησίασαν τα πολωνικά σύνορα από τη Λευκορωσία και αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή. Μερικοί από αυτούς επιχείρησαν να εισέλθουν στην Πολωνία καταστρέφοντας έναν φράχτη από συρματοπλέγματα. Οι χώρες της ΕΕ κατηγόρησαν το Μινσκ για σκόπιμη κλιμάκωση της κρίσης και ζήτησαν κυρώσεις. Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε πως οι ίδιες οι δυτικές χώρες ευθύνονται για την κατάσταση, καθώς οι άνθρωποι έφευγαν από τον πόλεμο στις πατρίδες τους εξαιτίας των ενεργειών της Δύσης.

* πληροφορίες ΤΑΣΣ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail