Το Ισραήλ πρώτη φορά σε κοινές ναυτικές ασκήσεις με δύο αραβικές χώρες!

The San Antonio-class amphibious transport dock USS Portland (LPD 27) transits the Pacific Ocean. (U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class William Phillips)
Freepen.gr - Για πρώτη φορά, το ναυτικό του Ισραήλ συμμετέχει σε κοινές θαλάσσιες ασκήσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η προβολή ισχύος είναι ένα προφανές μήνυμα προς το Ιράν.

Η στρατιωτική άσκηση ξεκίνησε την Τετάρτη, όπως επιβεβαίωσε ο πέμπτος στόλος των ΗΠΑ, ο οποίος συμμετέχει επίσης στην πενθήμερη επίδειξη δύναμης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι κοινές ασκήσεις πραγματοποιούνται λίγο περισσότερο από ένα χρόνο μετά τις Συμφωνίες του Αβραάμ με τη μεσολάβηση της κυβέρνησης Τραμπ, κατά τις οποίες το Ισραήλ αποκατέστησε τις σχέσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν. Η συμφωνία αντιπροσώπευε μια ρήξη με την παράδοση στην περιοχή, καθώς τα περισσότερα αραβικά έθνη αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν επίσημα το κράτος του Ισραήλ έως ότου διευθετηθεί η ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.

Σχολιάζοντας τις συνεχιζόμενες ασκήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα, η Κεντρική Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ (NAVCENT) ξεχώρισε ως κύριο στόχο την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας. «Η θαλάσσια συνεργασία συμβάλλει στη διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και της ελεύθερης ροής του εμπορίου, τα οποία είναι απαραίτητα για την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα», δήλωσε ο διοικητής της NAVCENT, αντιναύαρχος Μπραντ Κούπερ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail