Οι Τουρκοκύπριοι δε διαχωρίζονται από την Τουρκία», λέει ο νέος ψευδο-πρωθυπουργός

Freepen.gr - Ο Faiz Sucuoğlu, ο νέος πρωθυπουργός του ψευδοκράτους, δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο Anadolu της Τουρκίας ότι ο τουρκικός πληθυσμός του νησιού της Μεσογείου είναι αδιαχώριστος από την Τουρκία και την Ανατολία.

«Ποτέ δεν σκεφτήκαμε τον εαυτό μας ξεχωριστά. Η κύρια πατρίδα μας αγκάλιαζε πάντα. Οι Τουρκοκύπριοι δεν απομακρύνθηκαν ποτέ από την πατρίδα τους», δήλωσε ο Sucuoğlu την Κυριακή. «Έχουμε πετύχει πολλά πράγματα με τη βοήθεια της Τουρκίας. Οι Τουρκοκύπριοι έδωσαν μεγάλους αγώνες για να είναι Τούρκοι και Μουσουλμάνοι, για τη δική τους θρησκεία».

Ο Sucuoğlu είπε ότι η κυβέρνησή του υποστηρίζει πλήρως την πολιτική που επέλεξε ο πρόεδρος του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ για λύση στο Κυπριακό, δηλαδή τα δύο κυρίαρχα κράτη για ισότιμο μοντέλο που προτείνει και υποστηρίζει η Τουρκία.

Οι Τουρκοκύπριοι έχασαν 50 χρόνια σε ένα όνειρο για μια ομοσπονδία στο νησί, είπε ο Sucuoğlu προσθέτοντας πως οι Ελληνοκύπριοι δεν έχουν καμία πρόθεση να βρουν λύση με τους Τούρκους του νησιού.

Ακόμη ανέφερε πως η κυβέρνησή του θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να ανοίξει ξανά τα Βαρώσια.

Οι Τουρκοκύπριοι χρειάζονται νομισματικούς πόρους για να ανακάμψουν, πρόσθεσε. «Για τον σκοπό αυτό, η μητέρα πατρίδα Τουρκία δε μας στερεί τη βοήθεια και τις συνεισφορές της. Τώρα η ΤΔΒΚ πρέπει να σηκωθεί και να αρχίσει να περπατάει, με την οικονομική έννοια. Έχουμε σοβαρά σχέδια για αυτό, θα κάνουμε βήματα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail