Ο Πούτιν γνωρίζει μια συνταγή για το πώς να κάνει τη Δύση να σεβαστεί τη Ρωσία

Η Δύση δεν παίρνει στα σοβαρά την προειδοποίηση της Ρωσίας να μην περάσει τις «κόκκινες γραμμές», πιστεύει ο Βλαντιμίρ Πούτιν ονομάζοντας διάφορους τρόπους επίλυσης του προβλήματος.

pravda.ru - Παρουσίαση Freepen.gr

Στις 18 Νοεμβρίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε στη διευρυμένη συνεδρίαση του συλλόγου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η Δύση ξεπερνά όλες τις κόκκινες γραμμές της Ρωσίας

Κόκκινη γραμμή Νο. 1: Οι πτήσεις των στρατηγικών βομβαρδιστικών του ΝΑΤΟ οπλισμένων με ένα πολύ σοβαρό όπλο σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τα ρωσικά κρατικά σύνορα αποτελούν μέρος αυτών των κόκκινων γραμμών, είπε.

«Οι ανησυχίες και οι προειδοποιήσεις μας για την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά αγνοήθηκαν εντελώς», είπε ο πρόεδρος.

Κόκκινη γραμμή Νο. 2: "Στη Ρουμανία και την Πολωνία, έχουν αναπτύξει συστήματα αεράμυνας που μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν ως συστήματα κρούσης. Η αλλαγή λογισμικού είναι θέμα πέντε λεπτών".

Κόκκινη γραμμή Νο 3: Ο Πούτιν κατηγόρησε το ΝΑΤΟ πως επιδείνωσε την κατάσταση προμηθεύοντας όπλα το Κίεβο και πραγματοποιώντας στρατιωτικούς ελιγμούς στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

«Εκφράζουμε συνεχώς τις ανησυχίες μας για αυτό, αλλά καταλαβαίνουμε ότι οι εταίροι μας έχουν τις ιδιαιτερότητές τους και αντιμετωπίζουν τις προειδοποιήσεις και τις κόκκινες γραμμές μας επιφανειακά», είπε ο Πούτιν.

Πώς να κάνουμε τη Δύση να σεβαστεί τη Ρωσία;

Σύμφωνα με τον Πούτιν,

"Η Δύση πρέπει να παραμείνει σε κατάσταση έντασης λόγω των προειδοποιήσεων που έρχονται από τη Ρωσία, ώστε να μην τους περάσει από το μυαλό να κανονίσουν οποιαδήποτε περιττή σύγκρουση στα δυτικά μας σύνορα. Δε χρειαζόμαστε συγκρούσεις". (Ο Πούτιν πιθανότατα μιλάει για επίδειξη πολεμικής ετοιμότητας εδώ. Σαφώς, η Ρωσία θα κάνει τα πάντα για να αποφύγει τον πόλεμο, αλλά η Ρωσία είναι έτοιμη για αυτόν).

"Είναι καιρός να έχουμε σοβαρές μακροπρόθεσμες εγγυήσεις ασφαλείας. Η Ρωσία δεν μπορεί απλώς να ζήσει και να σκεφτεί τι μπορεί να συμβεί εκεί αύριο", είπε ο πρόεδρος.

Η Δύση δε θα εγγυηθεί τίποτα στη Ρωσία

Είναι αμφίβολο αν η Δύση μπορεί να δώσει τέτοιες εγγυήσεις. Μπορούν να ισχύουν μόνο εγγράφως. Οι δυτικοί πολιτικοί μπορεί να άρουν εύκολα τις εγγυήσεις τους, όπως συνέβη με τη συμφωνία της ΕΕ με τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς το Φεβρουάριο του 2014 για μια πολιτική διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία. Πιο πρόσφατα, η Γερμανία και η Γαλλία αρνήθηκαν να διεξαγάγουν άμεσο διάλογο με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ στο πλαίσιο του σχήματος της Νορμανδίας σε αντίθεση με τις Συμφωνίες του Μινσκ.

Τι μπορεί να εγγυηθεί η Δύση; Η Ρωσία πρέπει να έχει εγγυήσεις ότι η Ουκρανία δε θα ενσωματωθεί στο μπλοκ του ΝΑΤΟ. Αυτό θα ήταν το χειρότερο σενάριο στο οποίο θα πρέπει να απαντήσει η Ρωσία με πραγματική δράση, όπως είπε κάποτε ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΝΑΤΟ είναι ήδη παρόν στην Ουκρανία, επομένως θα συνεχίσει μόνο να επεκτείνει την παρουσία του εκεί.

Δεν αρκούν οι ανησυχίες, απαιτείται πραγματική δράση

Φυσικά, κάποιος πρέπει να εκφράσει τις ανησυχίες του, αλλά πρέπει επίσης να δράσει. Η Ρωσία θα μπορούσε να σταματήσει να αναγνωρίζει τη νομιμότητα της επόμενης κυβέρνησης της Ουκρανίας ή να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των αποσχισμένων δημοκρατιών της Ουκρανίας, εάν η Δύση συνεχίσει να διασχίζει τις κόκκινες γραμμές της Ρωσίας.

Η Ρωσία θα μπορούσε επίσης να υποστηρίξει την Κίνα στην αντιπαράθεσή της με τους Αγγλοσάξονες. Η Κίνα θα κερδίσει αυτήν την αντιπαράθεση και θα μπορούσαν να είναι δυνατές οι εγγυήσεις από τους χαμένους παγκοσμιοποιητές στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η Ινδία είναι ένας αδύναμος κρίκος στον νέο αμερικανικό αντικινεζικό συνασπισμό και η Ρωσία θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί μέσω του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης και άλλων δομών ευρασιατικής ολοκλήρωσης.

Περιττό να πούμε πως οι ρωσικές αρχές θα πρέπει να ασχοληθούν και με τις εσωτερικές υποθέσεις.

Η Μόσχα δε θα δει δικαιοσύνη

"Η Ρωσία θα συμμετάσχει ενεργά στις διεθνείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων και απειλών. Ανάμεσά τους, δυστυχώς, υπάρχει ακόμα η τρομοκρατία και το διασυνοριακό έγκλημα, η διάδοση όπλων μαζικής καταστροφής, η φτώχεια, η ανισότητα, η κλιματική αλλαγή και η περιβαλλοντική υποβάθμιση", Βλαντιμίρ είπε ο Πούτιν.

«Ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η Ρωσία σκοπεύει να συνεχίσει να τηρεί σταθερά τις θεμελιώδεις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών: κυριαρχία και ισότητα κρατών, μη ανάμειξη στις εσωτερικές τους υποθέσεις, δίκαιη επίλυση διαφορών και, φυσικά, ο βασικός ρόλος του ΟΗΕ στην επίλυση διεθνών προβλημάτων», πρόσθεσε.

Δυστυχώς, η δικαιοσύνη είναι μια αφηρημένη έννοια που το φιλοδυτικό νομικό σύστημα δεν ερμηνεύει υπέρ της Ρωσίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail