Πως η Πολωνία δικαιώνει τη Μόσχα στο Ουκρανικό Ζήτημα και τον εκφασισμό της χώρας

Έκθεση του πολωνικού κοινοβουλίου αποδεικνύει ότι η Ρωσία έχει δίκιο για το φασισμό της Ουκρανίας μετά το Μαϊντάν

Τα δυτικά Mainstream Media υποστήριζαν ψευδώς για χρόνια ότι η Ουκρανία μετά το Maidan είναι ένας παράδεισος εθνοθρησκευτικής αρμονίας, υποστηρίζοντας πως μόνο η λεγόμενη «ρωσική προπαγάνδα» την απεικονίζει διαφορετικά. Το Κρεμλίνο προειδοποίησε από την αρχή ότι αυτή η ποικιλόμορφη χώρα ολισθαίνει προς το φασισμό αφού ριζοσπάστες ιδεολόγοι την κατέλαβαν με την υποστήριξη ξένων υπηρεσιών πληροφοριών. Αυτές οι ανησυχίες απορρίφθηκαν ανέντιμα ως «υβριδικός πόλεμος» που υποτίθεται ότι είχε σκοπό να μειώσει την εμπιστοσύνη στη νέα ηγεσία της Ουκρανίας, ωστόσο μια νέα έκθεση του πολωνικού κοινοβουλίου αποδεικνύει πως η Ρωσία είχε δίκιο για το φασισμό της Ουκρανίας μετά το Μαϊντάν.

Andrew Korybko - oneworld.press / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Szymon Szynkowski vel Sęk μοιράστηκε την περασμένη Πέμπτη μια έκθεση σχετικά με την κατάσταση των Πολωνών στην Ουκρανία με την Επιτροπή Συνδέσμου με Πολωνούς στο Εξωτερικό. Προτού προχωρήσει, ο αναγνώστης θα πρέπει να θυμάται πως η Πολωνία ήταν μεταξύ των κορυφαίων υποστηρικτών της Δύσης της κυβέρνησης της Ουκρανίας μετά το Μαϊντάν και έχει πει ότι αντιτίθεται σχεδόν σε όλα όσα λέει ή κάνει η Ρωσία από αρχή. Η ηγέτιδα της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (ΚΑΕ) δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κατηγορηθεί ότι «σπρώχνει τη ρωσική προπαγάνδα», και γι' αυτό είναι τόσο σημαντικό που η έκθεση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών δικαίωσε τους ισχυρισμούς της Μόσχας όλα αυτά τα χρόνια.

Σύμφωνα με το διαδικτυακό outlet, Remix που ειδικεύεται σε ειδήσεις από τις χώρες του Βίσεγκραντ (Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβακία), ο Szynkowski vel Sęk «τόνισε ότι η κατάσταση πολλών Πολωνών στην Ουκρανία αλλάζει προς το χειρότερο λόγω αντικειμενικών και υποκειμενικών παραγόντων». Οι πρώτες εναρμονίστηκαν με τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες και τις σχετικές συνέπειες που απορρέουν από την πανδημία του COVID-19, ενώ οι δεύτεροι ευθυγραμμίστηκαν απόλυτα με τις προειδοποιήσεις του Κρεμλίνου. Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, το νομοσχέδιο του ουκρανικού κοινοβουλίου για τη γλώσσα είναι επιζήμιο για τους Πολωνούς, δοξάζονται άτομα που σχετίζονται με τη γενοκτονία των Πολωνών από το 1943-44, η εκταφή Πολωνών θυμάτων έχει ανασταλεί και υπάρχουν θρησκευτικές εντάσεις.

Το Remix ανέφερε ότι συμπέρανε πως «Δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι οι Πολωνοί στην Ουκρανία υφίστανται διακρίσεις όσον αφορά την ελευθερία των πεποιθήσεων, την πρόσβαση στην εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας και την ελευθερία του λόγου». Όλα αυτά ήταν προβλέψιμα και επομένως μπορούσαν να αποφευχθούν εκ των προτέρων εάν οι δυτικοί προστάτες της Ουκρανίας, όπως η Πολωνία, νοιάζονταν αρκετά για τις ρεαλιστικές προειδοποιήσεις της Ρωσίας να αποτρέψουν προληπτικά αυτήν την κατάσταση ασκώντας πίεση στην ηγεσία της χώρας μετά το Μαϊντάν για να αντιστρέψει τις εθνοφασιστικές πολιτικές της. Αντίθετα, αυτοί οι ίδιοι προστάτες θεώρησαν λανθασμένα πως θα μπορούσαν να οπλίσουν τέτοιες ιδεολογικές τάσεις εναντίον της εξέχουσας ρωσικής μειονότητας της Ουκρανίας, αγνοώντας απρόσεκτα τον κίνδυνο που αυτό θα αποτελούσε αναπόφευκτα στους Πολωνούς και σε άλλους.

Ωστόσο, αυτή η καθυστερημένη αφύπνιση δε θα πρέπει να ερμηνευθεί ως σήμα ότι η προσέγγιση της Πολωνίας στην Ουκρανία θα αλλάξει σημαντικά, καθώς η Βαρσοβία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το Κίεβο ως το μικρότερο εταίρο της στην «Πρωτοβουλία Τριών Θαλασσών» (3SI). Παρά το γεγονός ότι άθελά της δικαιώνει το Ρώσο αντίπαλό της και ως εκ τούτου απέδειξε εξ ορισμού πως όσοι αμφισβήτησαν τους ισχυρισμούς του Κρεμλίνου όλα αυτά τα χρόνια έκαναν λάθος, η Πολωνία δεν ενδιαφέρεται να βελτιώσει τις σχέσεις με τη Μόσχα, παρόλο που αυτή θα ήταν η πιο ρεαλιστική πορεία δράσης. Θα είναι δύσκολο για την Πολωνία να υπερασπιστεί τον εαυτό της από τον εν εξελίξει κοινό υβριδικό πόλεμο ΗΠΑ-Γερμανίας ενώ διεξάγει τους δικούς της Υβριδικούς Πολέμους στη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

Αυτή η πρόβλεψη μιλά για το αντιπαραγωγικό πείσμα της σύγχρονης πολωνικής εξωτερικής πολιτικής, σύμφωνα με το οποίο η χώρα θα συνεχίσει να προκαλεί τη Ρωσία κατ' αρχήν, παρά την απόσπαση της προσοχής από την ικανότητά της να αμύνεται από πιο πιεστικές απειλές που προέρχονται από τους κατ' όνομα δυτικούς «συμμάχους» της. Η έλλειψη πραγματισμού, όπως επηρεάζεται από τις ιδεολογικά κατευθυνόμενες (πολιτικά ρωσοφοβικές) πολιτικές της χώρας θέτει σε κίνδυνο τα πολωνικά συμφέροντα στη «σφαίρα επιρροής» της στην Ουκρανία, όπως αποδεικνύεται από την τελευταία κοινοβουλευτική έκθεση σχετικά με τη δεινή κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι Πολωνοί εκεί και επιδεινώνει το εσωτερικό της κατάσταση ασφάλειας προσποιούμενη ότι η Ρωσία αποτελεί μεγαλύτερη απειλή από την αμερικανο-γερμανική συγκυριαρχία. Η Πολωνία θα παραμείνει σε κίνδυνο χωρίς διόρθωση πορείας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail