Η αυτοπεποίθηση του Κιέβου ενισχύθηκε μετά την αύξηση της δραστηριότητας του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα

Ο Χάρτης ΗΠΑ-Ουκρανίας για τη Στρατηγική Εταιρική Σχέση επικαιροποιήθηκε, με στόχο να εγγυηθεί ότι οι προσπάθειες του Κιέβου κατά της Ρωσίας θα ενθαρρυνθούν να συνεχιστούν.

southfront.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Σύμφωνα με το έγγραφο, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να ενισχύσουν τη συνεργασία με την Ουκρανία «σε τομείς όπως η ασφάλεια της Μαύρης Θάλασσας, η άμυνα στον κυβερνοχώρο και η ανταλλαγή πληροφοριών και η αντιμετώπιση της επιθετικότητας της Ρωσίας».

Στη Μαύρη Θάλασσα αυτό κατέστη αμέσως εμφανές, καθώς η αναγνωριστική δραστηριότητα του ΝΑΤΟ εκτοξεύτηκε αμέσως από τις 9 Νοεμβρίου και μετά.

Στις 10 Νοεμβρίου και τις προηγούμενες 24 ώρες, τα ραντάρ των στρατευμάτων αεράμυνας της Ρωσικής Αεροπορικής Δύναμης (VKS) εντόπισαν ένα αερομεταφερόμενο αεροσκάφος επίγειας επιτήρησης, διοίκησης και ελέγχου της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας E-8C πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Επιπλέον, ένα αμερικανικό αεροσκάφος στρατηγικής αναγνώρισης RC-135 απογειώθηκε από την αεροπορική βάση στο νησί της Κρήτης στην Ελλάδα και προσέγγισε τα ρωσικά κρατικά σύνορα. Ένα αεροσκάφος θαλάσσιας περιπολίας P-8A Poseidon του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ απογειώθηκε από την αεροπορική βάση στο νησί της Σικελίας στην Ιταλία και επίσης πλησίασε τα σύνορα.

Δύο ακόμη αεροσκάφη – ένα γαλλικό αναγνωριστικό αεροσκάφος C-160G Gabriel απογειώθηκε από την αεροπορική βάση στη Ρουμανία, καθώς και ένα στρατηγικό αναγνωριστικό αεροσκάφος U-2 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που απογειώθηκε από το έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου. Το πρώτο πλησίασε τα ρωσικά σύνορα, ενώ το δεύτερο περιπολούσε πάνω από την Ουκρανία, πριν τελικά πλησιάσει και τον γείτονα του Κιέβου.

Όλα αυτά έρχονται μαζί με το αμφίβιο πλοίο διοίκησης USS Mount Whitney, με τη ναυαρχίδα του 6ου Στόλου των ΗΠΑ που βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και με το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων USS Porter.

Όλες αυτές οι ενέργειες είναι πιθανότατα αποτέλεσμα μιας επιστολής 15 μελών του Κογκρέσου, όλων των μελών των Επιτροπών Ενόπλων Υπηρεσιών και Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, που προέτρεψε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να αυξήσει την πίεση στη Ρωσία ως απάντηση στην εικαζόμενη συγκέντρωση δυνάμεων κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Εν τω μεταξύ, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις (UAF) εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για να αυξήσουν σταθερά την επιθετικότητα κατά των αυτοαποκαλούμενων δημοκρατιών στην Ανατολική Ουκρανία.

Επανειλημμένα στις 9, 10 και 11 Νοεμβρίου, η UAF βομβάρδισε τα περίχωρα της πόλης του Ντόνετσκ και το ορυχείο Trudovskaya που βρίσκεται εκεί. Το αεροδρόμιο του Ντόνετσκ δέχτηκε βομβαρδισμούς.

Πολλά χωριά, συμπεριλαμβανομένων των Alexandrovka, Novaya Marievka, Zaitseve και Spartak, δέχθηκαν βομβαρδισμούς από πυροβολικό 120 mm, 152 mm και άλλα πυροβόλα όπλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή, στον σιδηροδρομικό σταθμό Druzhkovka καταγράφηκε η παρουσία 31 Gvozdika και 24 αυτοκινούμενων οβίδων D-30 των UAF. Αυτά τα όπλα δεν υποτίθεται ότι βρίσκονται πουθενά κοντά στη γραμμή επαφής και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για να βομβαρδίζουν αστικούς οικισμούς.

Η κατάσταση φτάνει στο σημείο βρασμού, καθώς το Κίεβο γίνεται πιο διεκδικητικό στις ενέργειές του και η κυβέρνηση πιστεύει ότι η υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ σημαίνουν πως το Δυτικό Μπλοκ θα το ακολουθήσει σε οποιαδήποτε επιθετική πολιτική ακολουθήσει έναντι της Ρωσίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail