Προς την τυραννία της υποκρισίας και της ανηθικότητας: Υπάρχει και Θεός

Free-Photos / pixabay
Ενώ το ποσοστό του ενήλικου πληθυσμού που διαθέτει επίκτητη ανοσία βρίσκεται στο 75% (πάνω από 6 εκατ. διπλοί «εμβολιασμοί» επί συνόλου 8 εκατ.) και μαζί με εκείνο που έχει αποκτήσει φυσική ανοσία πιθανότατα κινείται κοντά στο 85% (μόνο τα καταγεγραμμένα κρούσματα από της 2/11/2020 είναι 712 χιλιάδες, δηλαδή 9% επί του ενήλικου πληθυσμού, ενώ υπάρχουν και πάρα πολλοί που νόσησαν αλλά δεν το κατάλαβαν, όπως βέβαια και κάποιοι νοσούντες που εμβολιάστηκαν), έχουμε νέα άνοδο των νοσηλειών, των διασωληνώσεων και των θανάτων από ή με κορωνοϊό.

Ο εκ των κορυφαίων επιδημιολόγων του κόσμου, αν όχι ο κορυφαίος, αλλά ύποπτα «αφορισμένος» από την εγχώρια κυβέρνηση και τους εγχώριους «ειδικούς», καθηγητής Γιάννης Ιωαννίδης, όπως και άλλοι διακεκριμένοι επιστήμονες, είχαν από καιρό προειδοποιήσει ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει. Διότι όπως είχαν εξηγήσει τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται είναι όχι μόνο ανεπαρκή αλλά και επιβλαβή για την πορεία του ιού.

Αλλά κυβέρνηση και «ειδικοί» εξακολουθούν να κινούνται στο ίδιο μοτίβο. Κυνηγάνε τη μικρή μειοψηφία των μη εμβολιασμένων με όλο και μεγαλύτερη λύσσα. Ένας αγώνας που εμπεριέχει στοιχεία υποκρισίας, εγωπάθειας και ανηθικότητας.

Μέχρι πριν το άνοιγμα της πλατφόρμας της τρίτης δόσης κυβερνητικοί και «ειδικοί» ωρύονταν περί ανοσίας, δηλαδή μη νόσησης, μη μετάδοσης μέσω του εμβολιασμού. Με το άνοιγμά της άρχισαν να πετάνε αυτό που οι «αφορισμένοι» συνάδελφοί τους προειδοποιούσαν από καιρό. Πως ο «εμβολιασμός» δεν αποτρέπει τη νόσηση, ούτε σταματά τη μετάδοση του ιού. Ότι παρέχει ατομική προστασία από βαριά νόσηση. Ένας βαθμός προστασίας που όμως βρίσκεται υπό διερεύνηση. Γιατί πάλι μόλις άνοιξε η εν λόγω πλατφόρμα κυβερνητικοί και «ειδικοί» έσπευσαν να παραδεχτούν κάτι που πάλι είχαν αναφέρει οι «αφορισμένοι» συνάδελφοί τους. Ότι η προστασία του «εμβολίου» φθίνει.

Βέβαια, οι εμβολιασμένοι κυβερνώντες και «ειδικοί» αυτοσαρκάζονται για την κοινωνική τους υπευθυνότητα. Αλλά είναι τόσο υπεύθυνοι που ενώ έρχονται καθημερινά σε επαφή με κόσμο, δεν αναφέρουν αν και πόσα προληπτικά τεστ διεξάγουν. Είναι τόσο υπεύθυνοι που δε συστήνουν σε όσους εμβολιασμένους έρχονται καθημερινά σε επαφή με κόσμο να διεξάγουν προληπτικούς ελέγχους. Είναι τόσο υπεύθυνοι που τον εμβολιασμένο που ήρθε σε επαφή με «κρούσμα» όχι μόνο τον αφήνουν να κυκλοφορεί, αλλά δεν του συνιστούν να κάνει ούτε τεστ. Είναι τόσο υπεύθυνοι που ευλογούν το συνωστισμό εμβολιασμένων που ποτέ δεν κάνουν τεστ σε κλειστούς χώρους. Είναι τόσο κοινωνικά υπεύθυνοι που δε διαμαρτύρονται για τα νοσοκομεία παραμένουν σε μαύρο χάλι, για τα μέσα μεταφοράς που γίνεται χαμός, για σχολικές και πανεπιστημιακές αίθουσες που δεν προστέθηκαν ούτε φέτος. Τη δε θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων που τη λοιδόρησαν ακόμα την περιμένουμε. Τόσο πολύ καίγονται για το καλό των συνανθρώπων τους.

Συνεχίζουν να ωρύονται απέναντι στους μη εμβολιασμένους που τους υποχρεώνουν να κάνουν με ίδια έξοδα τουλάχιστον δύο τεστ την εβδομάδα. Ενώ τη μεγάλη πλειοψηφία, τους εμβολιασμένους και επομένως και τους εαυτούς τους, τους αφήνουν ανέγγιχτους. Παράλληλα, έχουν παρατήσει τις ευπαθείς ομάδες χωρίς πρωτοβάθμια υγειονομική υποστήριξη και χωρίς ειλικρινή εμβολιαστική ενημέρωση. Αντί να εντοπίσουν και να βοηθήσουν τους υγειονομικά ευπαθείς, κυνηγάνε γενικά και αόριστα όσους δεν εμβολιάστηκαν. Έπειτα απορούμε που ενισχύεται η διασπορά του ιού, η πίεση στο σύστημα περίθαλψης και η αύξηση των θανάτων. Άλλωστε πώς είναι δυνατόν να βρισκόμαστε σε χειρότερη κατάσταση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή εποχή, εξαιτίας των ανεμβολίαστων, δηλαδή του 15% του ενήλικου πληθυσμού που κάνει έναν ή δύο υγειονομικούς ελέγχους την εβδομάδα, ενώ το άλλο 80%-85% δεν κάνει σχεδόν κανέναν.

Εξ όσων δε συνανθρώπων μας εμβολιάστηκαν, πολλοί παραδέχονται πως το έκαναν για τον εαυτό τους, επειδή φοβήθηκαν. Όχι για την κοινωνία. Κάτι που δεν είναι κακό. Ίσα, ίσα. Λέγεται ειλικρίνεια και είναι το αντίθετο της υποκρισίας. Αλλά για τον ίδιο λόγο, από φόβο, δεν εμβολιάστηκαν κάποιοι άλλοι συνάνθρωποί μας. Γιατί λοιπόν στοχοποιούνται οι δεν;

Οι κυβερνητικές αποφάσεις εξ αρχής εμπεριείχαν πνεύμα ολοκληρωτικού καθεστώτος και μάλιστα με τις πλάτες του υπόλοιπου πολιτικού συστήματος. Πέρυσι στρεφόντουσαν εναντίων όλων μας. Φέτος φρόντισαν να μας διαχωρίσουν, να φτιάξουν «συντρόφους» χαϊδεύοντας τους εμβολιασμένους. Αποτελεί θέμα χρόνου να απαιτηθεί από τους μη εμβολιασμένους να επιδεικνύουν πρόσφατο αρνητικό τεστ για να προμηθευτούν και τα τρόφιμά τους, και τα φάρμακά τους και να εκκλησιαστούν. Πιθανότατα και για να βγουν από το σπίτι τους. Οι οσονούπω μόνο εντός εξαμήνου εμβολιασμένοι και οι έχοντες λάβει τριπλή δόση, που και αυτοί κολλάνε και μεταδίδουν, δε θα χρειάζεται να κάνουν και να δείχνουν κανένα τεστ, ποτέ και πουθενά. Ο λόγος; Μπας και κερδίσουν οπαδούς. Τόσο τους ενδιαφέρει η δημόσια υγεία.

Το εξωφρενικότερο; Κυβερνητικά αρεστοί «ειδικοί» της υποχρεωτικότητας έφτασαν στο σημείο να διαλαλούν θρασύτατα πως τρώνε και πίνουνε με χρήματα φαρμακευτικών εταιρειών. Πόσοι συνάδελφοί τους και κυβερνητικοί εξέφρασαν προβληματισμό για την ηθικότητα του τραπεζώματος. Για το αν καλλιέργησε υποψίες για επιπλέον πιθανά «τραπεζώματα». Για το κατά πόσο αυτό το περιστατικό επηρέασε τη διάθεση κάποιων ανθρώπων να «εμβολιαστούν». Και όμως, συνεχίζουν να τους προβάλλουν ως επιστημονικά πρότυπα και ως σωτήρες της ανθρωπότητας. Αποτελεί ή όχι στοιχείο ολοκληρωτισμού η παροχή προστασίας στην ηθική ξιπασιά.

Αλλά δεν είναι τυχαίοι. Πρόκειται για την κλίκα που μας φέσωσαν, μας ξεπούλησαν, χάρισαν το όνομα Μακεδονία, μιλάνε για κάτι βράχια, για λίγη θάλασσα, για νησιά κοντά στην Τουρκία. Που δε νοιάζεται για εμάς, αλλά εκμεταλλεύονται το φόβο μας για να μας μετατρέψουν σε «συντρόφια» τους, με στόχο να εξασφαλίσουν την καρέκλα τους. Δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Οπότε, είτε ακολουθείς τις εντολές τους και επομένως εξυπηρετείς τους σκοπούς τους, είτε θα σε λιώσουν.

Όμως, δεν έχουν υπολογίσει το κυριότερο.

Υπάρχει και Θεός.


«ἀνὴρ γλωσσώδης οὐ κατευθυνθήσεται ἐπὶ τῆς γῆς, ἄνδρα ἄδικον κακὰ θηρεύσει εἰς διαφθοράν.
ἔγνων ὅτι ποιήσει Κύριος τὴν κρίσιν τῶν πτωχῶν καὶ τὴν δίκην τῶν πενήτων.»

(Ψαλμός 139, 12-13)

«Ο άνθρωπος με αυθάδη και συκοφαντική γλώσσα δε θα σταθεί στη γη. Τον άδικο άνθρωπο θα τον συλλάβουν συμφορές και θα οδηγηθεί στην καταστροφή.

Να γνωρίζετε ότι θα υπερασπίσει ο Κύριος τους πτωχούς και θα δικαιώσει τους ανίσχυρους».


Μαργέλης Κωνσταντίνος
Άγιος Πέτρος, Λευκάδας, 4 Νοεμβρίου 2021
www.eksadaktylos.gr



Πηγές:

https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2021/11/covid-gr-daily-report-20211102.pdf

https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/11/covid-gr-daily-report-20201102.pdf

https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2021/05/covid-gr-daily-report-20210501.pdf

https://www.aftodioikisi.gr/koinonia/ioannidis-to-4o-kyma-tha-apotrapei-me-tin-fysiki-anosia-kai-ochi-me-emvoliasmoys/

https://parallaximag.gr/epikairotita/giannis-ioannidis-oi-emvoliasmenoi-tha-molynoun-tous-anemvoliastous

https://www.newsbreak.gr/ellada/266647/kyvernisi-nosokomeia-na-katarreysoyn-anthropoi-choris-exeidikeysi/?utm_source=notification&utm_medium=signal

https://emvolio.gov.gr/vaccinationtracker

https://www.statistics.gr/documents/20181/17529706/GreeceInFigures_2021Q3_GR.pdf/7998413b-11d3-28b3-59f7-33b98da8b34d

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail