Η Τουρκία επιδιώκει να διαχειριστεί ένα βίαιο Νοέμβριο στο βόρειο τμήμα της Συρίας

Freepen.gr - Παρατηρούνται τα πρώτα σημάδια μιας πιο σημαντικής κλιμάκωσης, με εμπλοκή όλων των πλευρών στη βόρεια Συρία.

Την 1η Νοεμβρίου, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Τουρκία και στο αν θα ξεκινούσε τον μήνα με μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση κατά των κουρδικών ομάδων στη βορειοανατολική Συρία.

Τις ημέρες που προηγήθηκαν, ο τουρκικός στρατός και οι τρομοκρατικές φατρίες που υποστηρίζει συνέχισαν να πραγματοποιούν μικρές επιθέσεις, παρόμοιες με μια συνεχή παρενόχληση, στις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Το απόγευμα της 30ης Οκτωβρίου, ένα τουρκικό μαχητικό drone, σύμφωνα με πληροφορίες Bayraktar TB2, πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή σε σημείο ελέγχου των SDF κοντά στην πόλη Ain Issa στη βόρεια ύπαιθρο της Raqqa.

Μετά από αυτό, ο τουρκικός στρατός και οι πληρεξούσιοί του βομβάρδισαν θέσεις των SDF στα περίχωρα της πόλης με πυροβολικό.

Αυτή είναι μια πολύ προφανής προσπάθεια να εξαναγκαστεί κάποιου είδους απάντηση από τις SDF ή άλλες κουρδικές ομάδες που θα δικαιολογούσε την έναρξη περαιτέρω στρατιωτικών ενεργειών.

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) διατηρεί ισχυρή παρουσία γύρω από την Ain Issa.

Η Ρωσική Στρατιωτική Αστυνομία είναι επίσης παρούσα στην πόλη για να παρακολουθεί τη ρωσοτουρκική συμφωνία αποκλιμάκωσης του 2019 στη βορειοανατολική Συρία.

Την επόμενη μέρα, 31 Οκτωβρίου, ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία της βορειοανατολικής περιοχής της Συρίας.

Τα μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν βίντεο από ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-35S των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων (VKS) να κάνει ελιγμούς πάνω από την πόλη al-Qamishli στη βόρεια επαρχία al-Hasakah, κατά μήκος των τουρκικών συνόρων.

Μοιράστηκαν επίσης βίντεο που δείχνουν έναν αριθμό ρωσικών ελικοπτέρων Ka-52, Mi-8 και Mi-35 να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο του al-Qamishli.

Αυτά είναι μερικά μόνο από μια πληθώρα βίντεο που δείχνουν αυξημένη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-35S αναχαίτισε ένα τουρκικό ANKA-S στον ουρανό πάνω από το al-Qamishli.

Το drone επιχείρησε να πλησιάσει τα συριακά σύνορα και να εισέλθει στον εναέριο χώρο πάνω από την πόλη όπου βρίσκεται η ρωσική στρατιωτική αεροπορική βάση.

Είναι πιθανό η Τουρκία να προσπάθησε να συγκεντρώσει κάποια στοιχεία, καθώς VKS και SAA ξεκίνησαν κοινές ασκήσεις εδάφους και εναέριας άσκησης στη βορειοανατολική περιοχή, σε μια εμφανέστατη επίδειξη δύναμης.

Σύμφωνα με ΜΜΕ που συνδέονται με τις SDF, κατά τη διάρκεια των κοινών ασκήσεων, στρατεύματα τους SAA κινήθηκαν κοντά στην πόλη Τελ Ταμρ κατά μήκος της πρώτης γραμμής με τις τουρκικές δυνάμεις, καθώς πολεμικά αεροσκάφη των VKS έριξαν φωτοβολίδες και εκτόξευσαν ρουκέτες.

Ακριβώς εγκαίρως για να επιδεινώσει περαιτέρω το χάος, το Ισραήλ πραγματοποίησε μια σπάνια επίθεση με πυραύλους κατά τη διάρκεια της ημέρας στη Δαμασκό.

Συστήματα αεράμυνας της Συρίας αναχαίτισαν δύο από τους οκτώ πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη κατά την πρόσφατη επίθεση στα βορειοδυτικά προάστια της πόλης.

Επιπλέον, στη νότια επαρχία Daraa αναφέρθηκαν τρεις ξεχωριστές επιθέσεις μαχητών εντός 24 ωρών στις 30 Οκτωβρίου.

Η διαδικασία συμφιλίωσης φέρεται να ολοκληρώθηκε, αλλά η κατάσταση φαίνεται ασταθής.

Είναι επίσης αξιοσημείωτο πως αυτές οι επιθέσεις λαμβάνουν χώρα ενώ SAA και VKS σχεδιάζουν να αντιμετωπίσουν μια πιθανή τουρκική στρατιωτική επίθεση και επίσης τις υποστηριζόμενες από την Άγκυρα μαχητικές φατρίες στο βορρά.

Το ISIS στην κεντρική περιοχή ενίσχυσε τη δραστηριότητά του, σαν σε συνεννόηση με το υπόλοιπο χάος.

Εννέα φιλοκυβερνητικοί μαχητές σκοτώθηκαν σε τρεις ξεχωριστές επιθέσεις του ISIS, ενώ οι VKS αύξησαν τη δραστηριότητα αεροπορικών επιδρομών σε θέσεις τρομοκρατών.

Ο τουρκικός στρατός με τις συμμαχικές του φατρίες, καθώς και το Ισραήλ, οι πρώην αντάρτες της Νταράα και ακόμη και οι τρομοκράτες του ISIS, όλοι τους, θα ωφεληθούν εάν το χάος επεκταθεί περαιτέρω.

Υπάρχει έντονη η εντύπωση ότι πραγματοποιούν τις δράσεις τους σε μια ενιαία συντονισμένη προσπάθεια.

* πληροφορίες southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail