Οι Τούρκοι μακέλεψαν άμαχους στο Καμισλί - Οι Κούρδοι ζητούν κλείσιμο του εναέριου χώρου

Freepen.gr - Το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο (MSD) στην Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη σφαγή που πραγματοποίησε ο τουρκικός στρατός κατοχής που σκότωσε τρία μέλη της οικογένειας Γκούλο από τη Ροζάβα χθες.

«Ένα τουρκικό drone βομβάρδισε ένα όχημα με τρία μέλη της οικογένειας Gulo. Το αυτοκίνητο βομβαρδίστηκε μπροστά από το σπίτι τους σε μια κατοικημένη γειτονιά της πόλης Qamishlo. Ο 82χρονος πατριώτης Yûsif Gulo και τα εγγόνια του Mihemed και Mezlûm Gulo σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης με drone», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ»

Η MSD συνέχισε, «Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και των τριών μαρτύρων. Καταδικάζουμε αυτήν την τρομοκρατική επίθεση εναντίον αμάχων. Καταδικάζουμε επίσης την παραβίαση του συριακού εδάφους και τη στόχευση Κούρδων διοικητών και στρατιωτών που υποστηρίζουν τον Παγκόσμιο Συνασπισμό για την ήττα του ISIS. Προτρέπουμε όλες τις εθνικές δυνάμεις να ξεκαθαρίσουν την στάση τους ενάντια στα εγκλήματα και τις απειλές του τουρκικού κράτους για επέκταση της κατοχής του στη Συρία.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Η MSD κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να κλείσει τον εναέριο χώρο στη βορειοανατολική Συρία, λέγοντας: «Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει επίσης να ξεκαθαρίσει την στάση της κατά των εγκλημάτων πολέμου και της παραβίασης των συμφωνιών. Οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν ότι οι διεθνείς νόμοι δεν τηρούνται. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να κλείσει τον εναέριο χώρο στα μαχητικά αεροσκάφη προκειμένου να διατηρηθεί η σταθερότητα στην περιοχή και να αποφευχθεί η παρουσία τρομοκρατικών ομάδων όπως το ISIS που θέτουν σε κίνδυνο τη βορειοανατολική Συρία».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail