Πείνα και εξαθλίωση-ΕΝΦΙΑ-Θέρμανση-Ρεύμα-Βενζίνη-Τέλη κυκλοφορίας-Κινητό-Διόδια-Aκρίβεια, εξανεμίζουν ενάμιση μισθό!

Σε άλλο κόσμο ζουν κυβέρνηση αλλά και δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Δεν θέλουν να αντιληφθούν ή και όταν το αντιλαμβάνονται σκόπιμα το παρασιωπούν, ότι έχουν εξωθήσει την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας σε μεγάλη φτώχεια, στην πείνα και στην εξαθλίωση.

Από: iskra.gr

Είναι τόσα πολλά τα χαράτσια και οι καθημερινές ανατιμήσεις ώστε πολίτες και νοικοκυριά να βιώνουν καταστάσεις καθημερινής τρέλας και φρικτής απελπισίας, με τα έξοδα και τους φουσκωμένους λογαριασμούς που καθημερινά καταφθάνουν και εξοντώνουν.

Προχθές ήρθε η μηνιαία δόση ΕΝΦΙΑ στον γράφοντα και μου ήρθε «νταμπλάς», βλέποντας ότι ανήλθε σε 220 ευρώ, δόσεις που θα πρέπει να πληρώνω κάθε μήνα επί ένα εξάμηνο! Λίγο απέχει η δόση αυτή από ένα ενοίκιο σπιτιού και στην ουσία ισοδυναμεί με ένα ολόκληρο ενοίκιο γραφείου!

Σε καμμιά άλλη χώρα της Ευρώπης δεν πληρώνουν τόσο μεγάλο χαράτσι για το σπίτι τους, που το έχουν χρυσοπληρώσει για να το αγοράσουν ή και δίνουν τώρα δόσεις δανείου για να το εξοφλήσουν. Όπως σε καμμιά άλλη χώρα της ΕΕ δεν πληρώνουν τόσο ακριβά τέλη κυκλοφορίας, στα οποία, αν προστεθούν τα ασφάλιστρα, τα κάθε είδους διόδια, τα σέρβις για το αυτοκίνητο και κυρίως η πανύψηλα φορολογούμενη βενζίνη, καθιστούν το αυτοκίνητο από προσιτό είδος καθημερινής ανάγκης σε είδος «υπερπολυτελείας».

Την ίδια ώρα το κόστος της θέρμανσης και του ρεύματος στα σπίτια, γενικότερα το ενεργειακό κόστος, έχουν εκτιναχθεί σε ουράνια ύψη, πράγμα που δεν οφείλεται μόνο στις διεθνείς ανατιμήσεις αλλά και σε μεγάλο βαθμό στις ενεργειακές και ολιγαρχικές επιλογές της κυβέρνησης.

Σε όλα τούτα δεν πρέπει να ξεχάσουμε να προσθέσουμε και τα πανύψηλα τιμολόγια κινητής τηλεφωνίας και ίντερνετ στη χώρα μας, τα οποία σπάνε όλα τα ρεκόρ σε σχέση με τις τιμές των αντίστοιχων υπηρεσιών στην υπόλοιπη ΕΕ.

Με όλες αυτές τις υπηρεσίες στα ύψη, τις υψηλότερες τιμές στην ΕΕ και τους υψηλότερους φόρους, ενώ οι μισθοί στην Ελλάδα είναι από τους πλέον εξευτελιστικούς, η ζωή έχει γίνει αβίωτη, αγχωμένη και αγωνιώδης στη χώρα μας για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

Το κόστος μόνο για ΕΝΦΙΑ, θέρμανση, ρεύμα, βενζίνη, τέλη κυκλοφορίας, διόδια, κινητό, ίντερνετ και το επιπλέον κόστος των ανατιμήσεων, εξανεμίζει ένα ολόκληρο μισθό και σε ορισμένες περιπτώσεις αν είναι χαμηλόμισθος ο πολίτης και ενάμιση μισθό.

Αυτά σημαίνουν πείνα και εξαθλίωση για μεγάλο τμήμα της κοινωνίας, αδυναμία επιβίωσης και υπερδανεισμό, ο οποίος έχει φθάσει στα ύψη.

Το πιο τραγικό ακόμα είναι ότι αν οι ακολουθούμενες πολιτικές επιλογές από το φαύλο, εξαρτημένο και ολιγαρχικό πολιτικό κατεστημένο συνεχιστούν, η κατάσταση συνεχώς θα γίνεται όλο και πιο εφιαλτική, με την Ελλάδα να μεταβάλλεται σε έρημη χώρα!

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ για μια Ελλάδα εθνικά ανεξάρτητη, παραγωγική, βαθιά δημοκρατική και κοινωνικά δίκαιη!

N.Z

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail