Βροχή ρουκετών κατά τουρκικής στρατιωτικής βάσης στο βόρειο Ιράκ

Freepen.gr - Αργά στις 7 Νοεμβρίου, μια επίθεση με ρουκέτα στόχευσε μια τουρκική στρατιωτική βάση κοντά στην πόλη Zaylkan στην περιοχή Bashiqa στη βόρεια ιρακινή επαρχία της Nineveh.

Τουλάχιστον επτά ρουκέτες Grad 122 mm στόχευσαν τη βάση που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης της Μοσούλης και περισσότερα από 60 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Erbil, της πρωτεύουσας της περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν.

Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από έναν αυτοσχέδιο εκτοξευτή που αποκαλύφθηκε από τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας λίγα λεπτά μετά την επίθεση.

Σύμφωνα με το κανάλι Sabereen News στο Telegram, πυρκαγιά ξέσπασε στην τουρκική βάση μετά την επίθεση με ρουκέτες. Παραμένει άγνωστο εάν κάποιος Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε. Το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει σχολιάσει ακόμη την επίθεση.

Η επίθεση σημειώθηκε λιγότερο από μία ημέρα μετά την απόπειρα δολοφονίας του ιρακινού πρωθυπουργού Μουσταφά αλ-Καντίμι στη Βαγδάτη με οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η επίθεση με πυραύλους μπορεί να πραγματοποιήθηκε από δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν, οι οποίες είναι δυσαρεστημένες από την στρατιωτική παρουσία και τις δραστηριότητες της Τουρκίας στη βόρεια περιοχή. 

* πληροφορίες southfront

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail