Η Ρωσία έτοιμη να αντιδράσει αν προκληθεί στον Εύξεινο Πόντο

Freepen.gr - Η Ρωσία είναι έτοιμη για αντίμετρα, εάν ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο εισέλθει στα χωρικά της θαλάσσια ύδατα και προβεί σε προβοκάτσια στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε τη Δευτέρα στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24 ο αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου (άνω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου) Konstantin Kosachev.

«Τα αντίμετρα είναι πιθανά, αλλά είμαι βέβαιος πως θα χρησιμοποιηθούν μόνο όταν και εάν οι Αμερικανοί αρχίσουν να περνούν τις κόκκινες γραμμές και προκαλέσουν τον ρωσικό στόλο στην περιοχή, αρχίσουν να διασχίζουν τα εδαφικά μας θαλάσσια σύνορα και εισέλθουν στα χωρικά μας ύδατα. Έχουμε αποδείξει επανειλημμένα την αποφασιστικότητα της ρωσικής πλευράς σε αυτό το θέμα. Και, φυσικά, θα είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε σε αυτήν την κατάσταση», δήλωσε ο ανώτερος Ρώσος γερουσιαστής.

Όπως τόνισε ο Kosachev, η κοινή επιχείρηση του αμερικανικού πολεμικού πλοίου με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα ήταν μια πρόκληση που θα πρέπει να εξεταστεί σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

"Πέρα από κάθε αμφιβολία, πρόκειται για πρόκληση. Επιπλέον, απέχει πολύ από την πρώτη. Αυτό λαμβάνει χώρα με τη συμμετοχή των ίδιων πολεμικών πλοίων τώρα που η κατάσταση στη νοτιοανατολική Ουκρανία, στο Donbass, κλιμακώνεται επειδή η ουκρανική πλευρά είναι που προφανώς προετοιμάζει μια πολεμική στρατιωτική επιχείρηση», τόνισε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδιαφέρονται για τα αντίμετρα της Ρωσίας, καθώς αυτό θα επιτρέψει στους Αμερικανούς να δικαιολογήσουν την στρατιωτική υποστήριξή τους στην Ουκρανία και να δημιουργήσουν μια συνεχή στρατιωτική παρουσία στην περιοχή, πρόσθεσε.

«Με αυτή την έννοια, πρέπει απαραίτητα να κάνουμε πάντα κάθε βήμα προσεκτικά χωρίς να υποκύπτουμε στα συναισθήματα και να γνωρίζουμε τον κυνισμό αυτού που κάνουν οι Αμερικανοί όντας έτοιμοι για οποιοδήποτε σενάριο, συμπεριλαμβανομένης της χειρότερης εξέλιξης, χωρίς να υποκύπτουμε σε προκλήσεις», είπε. είπε ο Ρώσος γερουσιαστής.

"Οι Αμερικανοί συνήθως στερούνται στρατηγικής. Απουσίαζε στο Ιράκ, τη Λιβύη και τη Συρία και απουσίαζε στο Αφγανιστάν και πιθανώς, απουσιάζει τώρα στη Μαύρη Θάλασσα. Έχω την αίσθηση ότι οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν μια διαδικασία δοκιμών και -λάθους», τόνισε.

* πληροφορίες ΤΑΣΣ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail