Βουλευτές κατά υπουργών στη ΝΔ – Κλειστές οι πόρτες των υπουργείων

-Σε ρόλο πυροσβέστη ο Μητσοτάκης

Τεταμένες είναι οι σχέσεις υπουργών και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που προκαλεί δυσφορία και πονοκέφαλο στα ενδότερα του Μεγάρου Μαξίμου. Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, ξεκίνησε σχεδόν αμέσως μετά τις εκλογές του 2019, απλώς τους τελευταίους μήνες έχει ενταθεί.

Από: paron.gr

Σε τέτοιο βαθμό ώστε χρειάστηκε η πυροσβεστική παρέμβαση του Κυρ. Μητσοτάκη, όχι μία και δύο, αλλά παραπάνω φορές, προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση. Τα παράπονα (ενστάσεις) των βουλευτών είναι… εφ’ όλης της ύλης. Για τις επιμέρους πολιτικές (αποφάσεις) που υλοποιούν μεμονωμένα ορισμένοι υπουργοί, για τις επιλογές προσώπων σε θέσεις-κλειδιά. Αυτό που τους ενοχλεί περισσότερο είναι ότι επιλέγονται πρόσωπα που δεν έχουν ιδεολογική ή πολιτική σχέση με την παράταξη, αλλά προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους. Πρωτίστως όμως διότι βρίσκουν κλειστές τις πόρτες των υπουργείων, ενώ συχνά – πυκνά, έρχονται α­ντιμέτωποι με την αλαζονική συμπεριφορά συμβούλων και στενών συνεργατών των υπουργών.

Επί καθημερινής σχεδόν βάσεως το Μέγαρο Μαξίμου γίνεται αποδέκτης της διαμαρτυρίας ενός ή περισσοτέρων βουλευτών του τύπου «ο τάδε υπουργός δεν βγαίνει στο τηλέφωνο» ή «περιμένω δύο μήνες να μου κλείσει ραντεβού». Άλλοι βουλευτές κατηγορούν υπουργούς ότι κάνουν διακρίσεις ως προς την ικανοποίηση αιτημάτων τοπικού χαρακτήρα. Προωθούν ζητήματα που θέτει ένας βουλευτής και απορρίπτουν άλλα που θέτει έτερος βουλευτής της ίδιας περιφέρειας. Κάτι που δημιουργεί προβλήματα και εντάσεις σε τοπικό επίπεδο και φέρνει σε δύσκολη θέση τον «ριγμένο» βουλευτή. Τέτοιου είδους κρούσματα έχουν καταγραφεί σε Λάρισα, Χανιά, Σέρρες, Φθιώτιδα κ.α.

Θέλοντας να κατευνάσει τα πνεύματα, ο κ. Μητσοτάκης επανήλθε στο θέμα και στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας… καθησύχασε τους βουλευτές ότι έχει δώσει εντολή στους υπουργούς να ανταποκρίνονται άμεσα στα αιτήματά τους. Παρά ταύτα, οι βουλευτές δεν είναι αισιόδοξοι ότι η κατάσταση θα αλλάξει άρδην. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός τους δίνει τη συγκεκριμένη διαβεβαίωση.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: indicator.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail