Δεκάδες αρχαία βρέθηκαν σε σπίτι στην Κάλυμνο

Συνελήφθη χθες (24 Νοεμβρίου 2021) στην Κάλυμνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων, μια ημεδαπή κατηγορούμενη για παράνομη κατοχή αρχαιοτήτων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, χθες το μεσημέρι έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κατοικία της κατηγορούμενης όπου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν τριάντα εννέα αρχαία αντικείμενα ενάλιας προέλευσης.

Τα ανευρεθέντα αρχαία αντικείμενα εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Ν.3028/02, κατασχέθηκαν και φυλάσσονται προκειμένου να παραδοθούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού για περαιτέρω αξιολόγηση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail