Η..."απομονωμένη Τουρκία" συνομιλεί και με τα ΗΑΕ

Η υπερφύαλη ρητορική των γνωστών κομματικών κλακαδόρων για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται αβάσιμη, επιπόλαια και επικίνδυνη γιατί υποβαθμίζει τον Τουρκικό κίνδυνο και τις προσπάθειες της Τουρκίας να αντιδράσει στις Ελληνικές συμμαχίες που μας έχουν δώσει μέχρι στιγμής την πρωτοβουλία στις κινήσεις υψηλής στρατηγικής.

Στέλιος Φενέκος - υποναύαρχος ε.α.

Ο Ερντογάν θα συναντηθεί αύριο με τον πρίγκιπα -διάδοχο των ΗΑΕ που είναι επικεφαλής της κυβέρνησης των ΗΑΕ. Ναι με αυτά τα ΗΑΕ που έχουν κάνει στρατηγική αμυντική συμμαχία με την χώρα μας και μάλιστα υπερ-προβάλλουμε με τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, ως εγγυητή της δικής μας ασφάλειας.

Εδώ και καιρό επισημαίνω ότι ο Ερντογάν θα προσπαθήσει να δημιουργήσει αντισυμμαχίες με μεγάλες χώρες και να ελέγξει τις Ελληνικές ενέργειες για τον East Med, να απαντήσει στις συμμαχίες με τις χώρες του κόλπου, την Αίγυπτο, την Κύπρο και πρόσφατα με την Γαλλία, αλλά και επίσης να αποδυναμώσει την σχέση Ελλάδος - Κύπρου και να διασπάσει την συνοχή των χωρών της ΕΕ ως προς την πολιτική τους και τα μέτρα προς αυτήν.

Και το κάνει μεθοδικά. 

Και επίσης ότι είναι καλύτερο να προβάλλουμε περισσότερο τα στοιχεία ήπιας ισχύος των συμμαχιών (Έξυπνο Πλέγμα Ασφαλείας) και ότι η προβολή οιωνδήποτε αμυντικών ενεργειών (που καλό είναι να δομούνται μεθοδικά) να γίνεται με φειδώ και μετριοπάθεια και χωρίς αχρείαστες τυμπανοκρουσίες για εσωτερική κατανάλωση, που δημιουργούν πολλούς πιθανούς κινδύνους ανεπιθύμητης κλιμάκωσης. 

Κάνουμε ακριβώς το αντίθετο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail