Αντίστροφη μέτρηση για να ανακοινώσει και τρίτο κοίτασμα φυσικού αερίου η Τουρκία

(IHA Photo)
Freepen.gr - Η Τουρκία θα ανακοινώσει σύντομα μια πρόσθετη και σημαντική ποσότητα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της χώρας Φατίχ Ντόνμεζ.

"Το φυσικό αέριο χρησιμοποιείται στις 81 επαρχίες της Τουρκίας αυτήν την στιγμή. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για καλά νέα σχετικά με μια άλλη ανακάλυψη φυσικού αερίου που θα αυξήσει την ποσότητα και την αξία των (προηγούμενων) ανακαλύψεων μας στη Μαύρη Θάλασσα", είπε ο Ντόνμεζ.

Η επιβεβαίωση του υπουργού έρχεται μετά από μια προηγούμενη εύρεση φυσικού αερίου περίπου 540 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων (bcm) στο Πεδία Αερίου Sakarya στη Μαύρη Θάλασσα.

Τα 405 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου της Τουρκίας που βρέθηκαν στο κοίτασμα Sakarya ανακαλύφτηκαν πέρυσι από το γεωτρύπανο της χώρας, Fatih. Τον Ιούνιο, έγινε μια δεύτερη ανακάλυψη 135 bcm, ανεβάζοντας τη σωρευτική ανακάλυψη αερίου στα 540 bcm.

Αυτές οι ανακαλύψεις είναι σημαντικές για τη χώρα, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από ακριβές εισαγωγές για την κάλυψη της ενεργειακής της ζήτησης.

Η χώρα έχει ενισχύσει την παραγωγική της ικανότητα από ανανεώσιμες πηγές τα τελευταία χρόνια και από τα 3.144 μεγαβάτ νέων προσθηκών ισχύος από την αρχή του τρέχοντος έτους, το 97,5% προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Τουρκία πρόσθεσε τρεις νέες εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που περιλαμβάνουν ηλιακή, βιομάζα και υβριδική ενέργεια χωρητικότητας 607 μεγαβάτ (MW) στο νοτιοανατολικό Adıyaman, το ανατολικό Bingol και το βορειοδυτικό Balıkesir την Τρίτη.

* πληροφορίες dailysabah.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail