Ξεσηκωμός και στην Ολλανδία: Οργισμένες διαδηλώσεις, επεισόδια και συλλήψεις για τα κυβερνητικά σχέδια

https://twitter.com/LeeGolden6/status/1462488114056740866/photo/1
Freepen.gr - Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν στην Ολλανδία και τουλάχιστον 40 άτομα συνελήφθησαν σε τρεις επαρχίες καθώς οι βίαιες διαδηλώσεις κατά των περιορισμών του COVID-19 συνεχίζονται για δεύτερη νύχτα το βράδυ της Κυριακής.

Οι ολλανδικές αρχές χρησιμοποίησαν κανόνια νερού, σκυλιά και έφιππη αστυνομία για να σταματήσουν τους εξεγερμένους νεαρούς που έβαλαν φωτιές και πετούσαν πυροτεχνήματα στις χειρότερες αναταραχές, αφού το πλήρες lockdown οδήγησε σε εκτεταμένη αναταραχή και περισσότερες από 500 συλλήψεις τον Ιανουάριο.

Η τελευταία αναταραχή ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής στο Ρότερνταμ, όπου η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον ενός πλήθους που είχε αυξηθεί σε εκατοντάδες κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης που ο δήμαρχος της πόλης είπε ότι είχε μετατραπεί σε «όργιο βίας».

Τρεις άνθρωποι που πιστεύεται πως χτυπήθηκαν από σφαίρες της αστυνομίας παρέμειναν στο νοσοκομείο την Κυριακή, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών.

Οι διαμαρτυρίες πυροδοτήθηκαν από την αντίθεση στα κυβερνητικά σχέδια για περιορισμό της χρήσης εθνικού δελτίου κορωνοϊού - corona pass σε άτομα που είτε έχουν αναρρώσει από τον COVID-19 είτε έχουν εμβολιαστεί, εξαιρουμένων εκείνων με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ.

Η Ολλανδία επέβαλε εκ νέου κάποια μέτρα καραντίνας στον πληθυσμό των 17,5 εκατομμυρίων το περασμένο Σαββατοκύριακο για τρεις πρώτες εβδομάδες σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την αναζωπύρωση του ιού, αλλά οι καθημερινές μολύνσεις έχουν παραμείνει στα υψηλότερα επίπεδά τους από την έναρξη της πανδημίας.

* πληροφορίες globalnews.ca

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail